Operačný systém by mal byť v tejto chvíli dostupný pre všetky kompatibilné počítače.

To znamená, že sa bude zobrazovať možnosť jeho stiahnutia v nastaveniach a sekcii Windows Update. Doteraz mali mnohí používatelia zobrazenú informáciu, že sa pripravuje aktualizácia pre ich počítač a v čase dostupnosti sa na tomto mieste dozvedia viac. Neznamená to nutne, že musíte na aktualizáciu čakať. Vždy ste mohli aktualizáciu urobiť cez asistenta inštaláciou. Správu o dostupnosti priniesol web ghacks.net.

Druhá novinka sa týka kanálu Insider a ako ukazuje obrázok, Microsoft prináša hľadanie priamo na pracovnú plochu. Doplnok sa zobrazuje podobne ako na Androide a dá sa využiť na hľadania na internete. Bude sa dať vypnúť a až prax ukáže, či ho budeme používať.

Späť k aktualizácii. Na zistenie pripravenosti inštalačného balíka pre váš počítač kliknite na modrý text s názvom Skontrolovať špecifikácie zariadenia. V prípade dostupnosti systému sa objaví možnosť stiahnuť ho a nainštalovať. Proces je automatický, s počítačom môžete naďalej pracovať. Dáta v princípe zálohovať netreba, no je istejšie, ak si zálohu urobíte.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.