Microsoft sprístupnil novú verziu systému Windows.

Windows 11 je oficiálne dostupný na stiahnutie. Microsoft začal distribuovať aktualizáciu na finálnu verziu systému Windows 11 a jej dostupnosť pre váš počítač si môžete jednoducho skontrolovať pomocou funkcie Windows Update. Nájdete ju v Nastaveniach > Aktualizácia a zabezpečenie > Windows Update. Stačí overiť dostupnosť aktualizácií.

Pokiaľ vám Windows Update ešte neponúka aktualizáciu na Windows 11 a spĺňate minimálne požiadavky tohto operačného systému (skontrolujte si to pomocou nástroja PC Health Check), novú verziu systému Windows môžete okamžite získať pomocou nástrojov od Microsoftu. Tie sú k dispozícii na oficiálnom webe, TU.

K dispozícii sú 3 spôsoby:

Spomenuté spôsoby nepredstavujú v podstate nič nové. Microsoft tieto nástroje pravidelne publikoval s každou veľkou aktualizáciou systému Windows 10. Asistent na aktualizáciu (prvý spôsob) sme v minulosti použili viackrát a fungoval bez problémov. A ak sa objavili komplikácie kvôli kompatibilite, upozornil nás na to pred samotným procesom aktualizácie.

Nástroj na vytvorenie inštalačného média odporúčame bežným používateľom, ak si chcete vytvoriť inštalačné médium pre účely obnovy alebo čistej inštalácie. Proces je veľmi jednoduchý, stačí pripojiť USB kľúč, kliknúť na pár nastavení a počkať, až sa inštalačné médium pripraví. Posledný spôsob je určený technicky zdatnejším používateľom.

Vyššie uvedené spôsoby na inštaláciu systému Windows 11 odporúčame využiť iba v prípade, že chcete nový operačný systém už dnes. V opačnom prípade odporúčame počkať, až vám príde aktualizácia priamo cez Windows Update. Môže to však trvať niekoľko dní až týždňov.

Detaily o zlepšeniach v systéme Windows 11 a ďalšie informácie nájdete v našom sumárnom článku Všetko o Windows 11, TU.

Aktualizácia na Windows 11Zdroj: The Verge
Aktualizácia na Windows 11 cez funkciu Windows Update

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit