Jedna z funkcií sa prelína zo sveta smartfónov.

Ide o zmenu dialógového okna Otvoriť v programe, ktoré teraz podľa webu ghacks.net prináša možnosť jednorazového povolenia. Niečo podobné môžete vidieť aj pri smartfónoch. To sa zobrazí vtedy, ak máte viacero aplikácií, ktoré by daný súbor mohli otvoriť. V ponuke nájdete ich zoznam a možnosť otvoriť vždy alebo iba raz. Druhá možnosť znamená, že pri otváraní takéhoto súboru v budúcnosti, systém znovu zobrazí otázku na výber aplikácie.

Toto sa deje aj vo Windows 11, aspoň nateraz v testovacej fáze. Je ale pravdepodobné, že sa táto forma okna dostane do plnej zostavy, ktorá je určená na všeobecnú distribúciu systému.

Druhá novinka, ktorá bola spozorovaná v tomto systéme, je nazvaná ako Smart App Control . Jej úlohou bude monitorovať aplikácie a blokovať potenciálne nežiaduce. Funkcia zatiaľ nie je dostupná z aktualizácie systému. Verziu Insider je potrebné vykonať vo forme čistej inštalácie. Je to jeden z postupov, v akej forme Microsoft vypúšťa funkcie v testovacích zostavách.

Ako však bude funkcia implementovaná v budúcnosti, nie je jasné. Rovnako tak v tejto chvíli nie je zrejmé, ako presne by mala funkcia fungovať a či toto nie je viac v kompetencii antivírusového softvéru zabudovaného vo Windows 11.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.