Táto zmena aby mala prispieť k väčšiemu poriadku na pracovnej ploche.

O novej funkcii informoval portál TechRadar, avšak sa zdá, že na túto revolučnú novinku pre systém Windows 11 si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Je to predovšetkým preto, že aj účastníkom programu Windows Insider sú náhľady na túto novú možnosť pozastavené.

Pozrime sa však, o čo vlastne ide. Novinka má za úlohu sprehľadniť pracovnú plochu počítača novým spôsobom jej organizácie. To aj menej poriadkumilovným používateľom umožní na pracovnej ploche počítača jednoducho vytvárať zložky aplikácií, na čo sme zvyknutí predovšetkým z prostredia smartfónov. Podobná funkcia bola už začiatkom tohto roka sprístupnená aj pre ponuku Štart.

Môžeme teda predpokladať, že organizácia priečinkov na pracovnej ploche bude fungovať rovnakým spôsobom, ako aj v systémoch Android a iOS, čo bude mať priaznivý vplyv na celkovú organizáciu pracovnej plochy počítačov a bude viesť k zvýšeniu produktivity.

Ako sme spomínali vyššie, funkcia je aktuálne nedostupná aj pre členov programu Windows Insider. Nie je tak známe, kedy sa táto praktická možnosť organizácie pracovnej plochy sprístupní pre všetkých používateľov systému Windows 11.

Tejto zaujímavej funkcie by sme sa však mohli dočkať už krátko po vydaní aktualizácie 22H2, ktorej vydania by sme sa mali dočkať v najbližších dňoch.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.