Vylepšenia a kozmetické úpravy, ktoré by sa mohli objaviť v budúcom roku.

Podľa webu Neowin pracuje Microsoft na piatich kľúčových funkciách do nových verzií systému. Informácie v tomto článku pochádzajú z testovacích verzií Windows 11 v rôznom štádiu. Nemusia sa objaviť vo finále. Na základe ich prepracovanosti ale predpovedáme ich použitie v niektorej z finálnych verzií Windows 11, hoci by sa pridávali postupne a neprišli hneď v prvom vydaní na rok 2023.

Výrobca stavil na to, že systém by mohol vyzerať aj dobre, po strohom vzhľade Windows 10 sa verzia 11 výrazne posunula a teraz pribudnú animované ikony. Nebude to všade, no prvé náznaky vidno v okne Nastavenia.

Po kritike odstránenia sekúnd z hodín na Paneli úloh sa táto funkcia vracia späť. Microsoft reagoval na spätnú väzbu používateľov a funkciu, ktorú sme mali v systéme roky, vrátil späť.

Widgety vyzerajú použiteľnejšie a je to niečo, čo sa mnohým bude páčiť. Je to cesta, ktorou sa firma uberá a tak očakávame odomknutie widgetov aj pre tretie strany. Pomohlo by to rozvoju v tejto oblasti a nové by ste si sťahovali cez Microsoft Store. A najmä sa budú dať používať aj v režime na celú obrazovku. Tipujeme ale, že toto bude závisieť na tvorcovi widgetu.

Zlepšenie má nastať aj vo vyhľadávaní a editačné pole na zápis výrazu hľadania má poskytnúť skutočné okno s vyhľadaním, nielen presmerovaním do iného okna.

Výrazná zmena príde aj do Správcu úloh, ktorý bude podporovať aj tmavý režim, no zásadná zmena je vyhľadávanie. Teraz už nebudete musieť prechádzať zoznam stláčením začiatočných písmen procesu, ktorý hľadáte. Môžete ho napísať do vyhľadávacieho políčka v záhlaví okna.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.