O systéme Windows 12 sa hovorí čoraz častejšie.

Windows 11 sa ešte nestihol ani poriadne na trhu zohriať a už sa rozpráva o jeho nástupcovi. Ním má byť Windows 12, ktorý podľa všetkého príde do prvých počítačov v dohľadnej dobe. Naznačil to aj Intel na konferencii, kde poukázal na ďalšiu verziu operačného systému Windows. Nový operačný systém má pritom skúšať alternatívne prvky a experimentovať s tými už zaužívanými.

Informácie o skorom vydaní systému Windows 12 priniesol aj portál windowslatest.com, ktorý poukázal taktiež na konkrétne obdobie predstavenia ďalšej verzie systému. Bližšie si však tieto informácie rozoberieme aj v našom článku.

Windows 12 už budúci rok

Operačný systém Windows 11 prišiel na trh prvý raz len v roku 2021. Už budúci rok, teda v roku 2024, by ho mala nahradiť ďalšia verzia. Možno to bude znieť neuveriteľne, nakoľko Windows 10 sa na trhu držal oveľa dlhšie ako aktuálna verzia. Ako sa však zdá, odhalenie systému Windows 12 je už za rohom, na čo poukázala aj spoločnosť Intel.

windows 11 wallpaperZdroj: WallpaperCave

Podľa Intelu by mala ďalšia verzia systému od Microsoftu vsadiť aj na alternatívne prvky a chystá sa aj odľahčená verzia systému pre menej výkonné počítače. Tá by mala bežať viac v cloudovej verzii a nie všetko by pracovalo priamo na disku počítača. Podobnú praktiku sme videli už pri S verzii systému Windows. Čo je však zaujímavé, označenie systému Windows 12 stále nie je potvrdené.

Intel už podobné informácie naznačoval v marci

Ešte v marci tohto roka spoločnosť Intel avizovala, že Windows 12 príde už v roku 2024. Zdá sa, že sa tohto predpokladu stále drží a ďalšiu verziu operačného systému pre počítače od spoločnosti Microsoft uvidíme už čoskoro.

Radi by sme poukázali na to, že posledné úniky poukazujú na predstavenie systému Windows 12 na jeseň budúceho roku. Microsoft má teda ešte dostatok času, aby na väčšej aktualizácii zapracoval. Či sa však tieto informácie potvrdia sa pravdepodobne dozvieme až neskôr.

Zdroj: windowslatest.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.