Firmy o tento balík prejavili záujem.

Ako sme však informovali, Office 2010 prestal byť zo strany Microsoftu podporovaný 13. októbra 2020. Stále sa dá používať, no nebudú poskytnú opravy bezpečnostných chýb.

Toto sa snaží zmeniť firma 0patch, ktorá už v minulosti poskytla opravné balíky pre Windows 7 aj pre tých, čo si neplatia za rozšírenú podporu priamo od výrobcu systému. Uvádza to na svojom blogu 0patch Blog.

Za ten čas vyriešili 21 vysoko rizikových zraniteľností, ku ktorým poskytli cez svoj systém mikro záplat nápravu. Podobný krok sa rozhodli spraviť aj pre kancelársky balík Office 2010 a poskytovať opravy aj naďalej.

Je ale prirodzené, že hľadanie chýb a kontrola aktuálne známych rizík a ich preverovanie, či sa dajú uplatniť aj na tento starý Office, vyžaduje čas a peniaze. Preto má 0patch možnosť platenej podpory pre rôzne aplikácie a systémy. Podporu poskytnú aj zadarmo, to je vhodné pre domácich používateľov. Platená podpora 22,95 bez DPH na rok je vhodná pre firmy. Tá totiž obsahuje podporu aj pre Windows 7 alebo Office 2010.

Nie je to veľká suma a je to riešenie, ako firmy môžu stále používať ich softvérové vybavenie a ešte stále odložiť prechod na iné verzie. Tým sa sčasti vyhnúť potenciálnym problémom.

Zdroj: BetaNews, 0patch

Prečítajte si aj:

Office 2010 končí. Zostane bez podpory

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.