Microsoft varuje používateľov Windows 7, ktorí by mohli mať s týmto systémom vážne problémy.

V oficiálnom príspevku nemeckého servera Microsoft Newsroom sa hovorí o tom, že Microsoft varuje pred používaním zastaraného operačného systému Windows 7. Platforma podľa Microsoftu nie je bezpečná a nie je pripravená na nové moderné technológie. Používa vraj zastaranú bezpečnostnú architektúru. Počítače s týmto systémom môžu byť náchylnejšie na rôzne útoky.

Firmy by mohli mať so správou „vyššie prevádzkové náklady“ kvôli riešeniam so spoľahlivosťou a kompatibilitou. Niektoré firmy už nevydávajú optimalizované ovládače pre tento systém. Hoci ovládače fungovať môžu, nemusia poskytnúť ich plnú funkčnosť pre dané zariadenia. Windows 7 napríklad nepodporuje niektoré najnovšie čipsety firiem AMD, Intel alebo Qualcomm.

Oficiálna podpora pre vydávanie bezpečnostných aktualizácií končí 14. januára 2020. Doteraz je Windows 7 považovaný za veľmi bezpečný systém. Otázkou je teda, či sa Microsoft snaží preorientovať používateľov na Windows 10 alebo je naozaj Windows 7 tak nebezpečný. Je prirodzené, že sa firma snaží preklopiť čo najviac používateľov na desiatky, pretože tak bude mať lepšiu kontrolu nad aktualizáciami a súkromím.

Prečítajte si:

Posledná opona za Windows 7 a 8.1 spadla – tieto operačné systémy sú mŕtve. Ako to bude s ich podporou?

Zdroj: Forbes

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.