Funguje prekvapivo dobre.

S podobnými aplikáciami sme sa už stretli, zväčša na webe a bolo treba použiť prehliadač internetu. Win 98 Simulator pre Android je pekne spracovaná aplikácia, ktorá vás určite zabaví, najmä tých, čo si na Windows 98 nejaké tie roky prežili.

Aplikácia funguje v prispôsobenom režime na celú obrazovku. Tlačidlo hlasitosti nahor je ľavé tlačidlo myši, tlačidlo nadol je pravé. Pohybom prsta pohybujete kurzorom. Fungujú všetky aplikácie, ktoré sú vo výbave a k dispozícii je virtuálna klávesnica. Dokonca súbory, ktoré si v systéme vytvoríte a uložíte, zostanú uložené aj pri ďalšom spustení aplikácie.

Zahrať si môžete karty, míny, použiť WordPad alebo Poznámkový blok ako aj Internet Explorer. Je len málo takto verných simulácií, ktoré sme videli, zväčša teda išlo o webové projekty. Tie absentovali minimálne možnosťou ukladania súborov tak, aby vám zostali aj po opätovnom spustení systému.

Systém ako taký sa nedá veľmi používať, je to prakticky zbytočné. V rámci nostalgie sa dá ale použiť na hranie, s tabletom a externou klávesnicou získate ešte lepší zážitok. Chválime túto aplikáciu a jej viac ako 5 miliónov stiahnutí svedčí o tom, že je obľúbená.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.