Praktická aplikácia priamo od Microsoftu.

Microsoft sprístupnil novú aplikáciu s názvom Windows File Recovery. Tá sa vám môže zísť v prípadoch, kedy nechtiac zmažete dôležitý súbor z disku, USB kľúča či pamäťovej karty.

Windows File Recovery je vo svojej podstate jednoduchý nástroj, ktorý však neobsahuje grafické rozhranie. Budete ho používať prostredníctvom príkazového riadku, čo môže byť pre bežného používateľa trošku komplikované.

Nástroj od Microsoftu umožňuje obnovenie rôznych typov súborov, ako sú fotografie, dokumenty, videá a podporuje viacero súborových systémov – NTFS, FAT, exFAT, ReFS atď. K dispozícii sú tri režimy obnovy – Default, Segment a Signature.

Režim Default je ideálny pre NTFS úložiská, ako sú disky v počítači, externé disky či úložiská s kapacitou nad 4 GB, pokiaľ sa snažíte obnoviť súbor, ktorý ste zmazali nedávno. Segment režim je vhodný pri pokuse o obnovu súborov, ktoré boli zmazané dávnejšie alebo pokiaľ bol disk naformátovaný. Ak tento režim nepomôže, môžete vyskúšať ešte režim Signature.

Kompletnú nápovedu k aplikácii nájdete na webe Microsoftu. Samotnú aplikáciu si môžete stiahnuť z obchodu Microsoft Store. Pokiaľ preferujete nástroj na obnovu dát, ktorý ponúka grafické rozhranie a umožňuje pohodlnejšie ovládanie, vyskúšajte program Recuva. Písali sme o ňom v tomto článku.

Windows File Recovery

Windows File Recovery

Zdroj: Microsoft Store

Prečítajte si aj:

Zachráňte si zmazané dáta sami a zdarma

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit