Microsoft obsahuje chybu, ktorá odstráni dokument pri pokuse o jeho uloženie.

Prejavuje sa špecificky a server Neowin sa pokúsil chybu nasimulovať. Nám sa to nepodarilo, možno aj preto, že sme aktualizovali kancelársky balík Microsoft 365 dňa 9.10.2024. Chyba sa prejavuje len pri ukladaní dokumentov lokálne, nie na OneDrive. Neowin hovorí, že nezrovnalosť pri ukladaní sa prejavuje na verzii 2409. Na takej istej verzii to v našom prípade nefunguje.

Neplatí pre všetky typy dokumentov a treba sa do chyby trafiť. Namiesto bežne zapísanej prípony .docx treba použiť jej zápis s veľkými písmenami, teda .DOCX. Okrem toho je ešte problém s názvom súboru pri použití znaku „#“. Na odhalenie môže vyskúšať premenovať dokument vo Worde s príponou docx na DOCX. Použite na to Total Commander alebo správcu súborov, ktorý vám ukáže prípony.

Dá sa použiť aj Prieskumník, kde v nastaveniach začiarnite, aby sa zobrazovali prípoj súborov. Potom sa budú dať upraviť priamo v Prieskumníkovi. Využiť sa dá ponuka v menu tejto aplikácie. Zmeňte príponu, otvorte súbor, urobte v ňom úpravy a uložte. Podľa vyššie uvedeného zdroja by sa mal dokument odstrániť.

win prieskumnik typy suborovZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.