Ak hľadáte extra výkonnú, kompaktnú a perfektne spracovanú LED baterku za prijateľnú cenu, tak tento model by vás mohol jednoznačne zaujať.

Keď vám značka WUBEN nič nehovorí, tak ste na tom podobne ako ja pred nájdením tohto zariadenia. Továreň WUBEN bola založená v roku 1981 a do roku 2016 sa v tomto závode vyrábali rôzne OEM zariadenia, najmä baterky, pre iné známe spoločnosti. V roku 2016 bola oficiálne zaregistrovaná aj značka WUBEN a vstúpila na trh s LED baterkami rôzneho druhu, pričom veľmi dobre konkuruje známym výrobcom – ponúkajú kvalitné produkty za zaujímavé ceny. Výhodou je, že za 35 rokov výroby pre iné známe značky získal výrobca cenné skúsenosti a know-how (podobný príbeh má viacero čínskych výrobcov). Ešte dodám, že centrála spoločnosti je vo francúzsku a výroba v čínskom meste Dongguan.

WUBEN C3  

K tejto LED baterke som sa dostal čistou náhodou popri tom, ako som hľadal nové zariadenie so silným svetelným zdrojom do tzv. EDC (Every Day Carry) výbavy. Začínal som pri známych výroboch, ako napr. Fenix, Olight a pod., na základe čoho na mňa „vyskočila“ (cielená reklama) v jednom nemenovanom e-shope so zeleným maskotom táto baterka, ktorá bola zrovna v akcii a po prečítaní základných parametrov som dlho neváhal a rýchlo objednával. Okrem samotných parametrov a dizajnu ma presvedčili aj recenzie na YouTube, kde túto baterku väčšina recenzentov chválila.

Čo WUBEN C3 ponúka?

Základom je odolná hliníková konštrukcia s čiernou povrchovou úpravou (rozmery: 121,5 x 25,4 mm s hmotnosťou 123 gramov). Každý detail tejto baterky je perfektne spracovaný, čo ma okamžite zaujalo. Podmienkou bol aj odnímateľný klip, vďaka ktorému sa baterka dobre nosí vo vrecku a používateľ k nej má výborný prístup. Ďalšou podmienkou bola možnosť nabíjania, lebo výmena bateriek ma prestala baviť. Aj toto WUBEN C3 spĺňa, pričom ma potešil fakt, že sa nabíja prostredníctvom USB-C konektora, čo v tomto segmente ešte stále nie je úplným štandardom. O stave nabíjania vás informuje LED dióda na opačnej strane, čo je tiež plusom. Nabíjací konektor je krytý gumenou krytkou, vďaka čomu je baterka odolná voči vode a prachu (IP68) – pobyt v hĺbke 2 metrov po dobu jednej hodiny. Rovnako je odolná aj voči nárazom, mala by vydržať pád z jedného metra na tvrdý povrch – to som ešte neskúšal, ale verím, že k tomu časom dôjde :).

Wuben C3

Wuben C3

Vrchná časť (pre niekoho spodná) obsahuje klasické gumené tlačidlo, ktorým sa baterka aktivuje + sa ním menia 4 základné a 2 špeciálne režimy. Časť s tlačidlom sa dá odkrútiť, čím sa dostanete k 2600 mAh nabíjateľnej batérii s označením ABE2600C, ktorá sa dá v prípade núdze nahradiť dvomi batériami typu CR123A. Cením aj výborné spracovanie kontaktov + náhradné tesnenia na závit v balení (v ňom nájdete aj šnúrku na ruku + nabíjací USB-C kábel). Samotné nabíjanie batérie trvá približne 3 hodiny (z 0 na 100%).

To najdôležitejšie je svetelný zdroj, ktorý zabezpečuje výkonná LED dióda OSRAM P9 (konvexná šošovka so špirálovou hlavou – ideálny rozptyl svetla) s max. výkonom 1200 Lúmenov! Na plný výkon dokáže baterka svietiť viac ako 3 minúty (výrobca deklaruje 1 minútu) a následne sa výkon automaticky zníži na 500 lúmenov, pričom dokáže fungovať ďalšie 2+ hodiny. Zníženie výkonu reguluje čip, a to hlavne z dôvodu jemne zvýšenej teploty „hlavy“ baterky. Netreba mať obavy, aj 500 lúmenov, resp. 400 lúmenov (3,5 hodiny v prevádzke) v treťom najsilnejšom režime ponúka extra dávku svetla za každých okolností. Ďalšie dva režimy ponúkajú svietivosť 80 a 5 lúmenov, čo je ideálne do stanu alebo na hľadanie drobností v domácnosti, pričom nemáte v pláne nikoho zobudiť.

Režimy sa menia hlavným tlačidlom – silným stlačením baterku zapnete/vypnete a jemnejším stláčaním rovnakého tlačidla meníte režimy svietenia. Dôležitým faktom a jednou z mojich podmienok bola pamäť na posledný zvolený režim. V preklade to znamená, že ak baterku vypnete v najsilnejšom režime, tak po nasledovnom zapnutí zostáva v rovnakom režime. To ocenia nie len bežní používatelia, ale hlavne ľudia, ktorí pracujú v „taktickom prostredí“ (policajti, vojaci, sbs a pod.). Okrem štyroch základných režimov sú k dispozícii aj dva špeciálne – stroboskop (svietivosť plným výkonom 1200 lúmenov) a SOS (svietivosť v režime 400 lúmenov).

Posledným veľmi dôležitým faktorom, na základe ktorého som baterku vyberal, bol deklarovaný dosah. WUBEN C3 ponúka v najsilnejšom režime dosah až 179 metrov, čo sa síce ťažko meria, no z praxe môžem potvrdiť, že svietivosť je perfektná a na každodenné používanie až nadštandardná. Tento model spĺňa úplne všetko, čo som od EDC LED baterky požadoval + má rôzne iné výhody, ktoré neboli podmienkou, no určite potešia.

Wuben C3

Wuben C3

Ak hľadáte spoľahlivú, kompaktnú a výkonnú LED baterku na každý deň alebo do práce, tak tento model stojí za zváženie. Konkurencia s týmto kvalitami stojí viac ako dvojnásobok, často aj trojnásobok.

Cena: od 29 eur (v závislosti od predajcu)

Prečítajte si aj:

Ledlenser H7R Signature: Odolná čelovka pre náročných (RECENZIA)

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE