Službu možno definovať ako herný Netflix.

Microsoft potvrdil, že jeho služba Xbox Game Pass bude čoskoro dostupná aj pre PC hráčov. Ide o ďalší krok v snahe minimalizovať rozdiely medzi hraním na Xboxe a počítačoch.

Xbox Game Pass funguje podobne ako Netflix. Za mesačný poplatok vo výške 10 eur získate prístup k viac ako 100 hrám, ktoré si môžete stiahnuť do konzoly Xbox One a hrať bez ďalších poplatkov. Niektoré z hier, ktoré sú súčasťou služby, sú dostupné aj pre počítače so systémom Windows 10. Tieto hry si môžete v rámci Game Pass zahrať aj na počítači, je ich pomerne málo.

Satya Nadella však oznámil, že PC hráči dostanú plnohodnotnú verziu služby. Detaily neprezradil, avšak dá sa očakávať, že počítačový Game Pass ponúkne viacero titulov, ktoré sú dostupné pre Windows 10.

Otázkou ostáva, kedy bude služba dostupná a či pôjde o samostatné predplatné alebo Xbox Game Pass ponúkne okrem prístupu k hrám na Xboxe aj prístup k väčšiemu množstvu titulov na počítači.

Zdroj: Techspot

Prečítajte si aj:

Microsoft mení herný priemysel. Svoje nové hry okamžite zaradí do požičovne

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit