Predobjednávky začínajú 22. septembra 2020.

Microsoft oficiálne potvrdil ceny a dostupnosť herných konzol Xbox ďalšej generácie. Do predaja sa dostanú 10. novembra, pričom predobjednávky štartujú 22. septembra.

Xbox Series S bude lacnejší a menej výkonný Xbox ďalšej generácie. Predávať sa bude za 299 eur a ponúkne hranie v natívnom rozlíšení 1440p do 120 fps s podporou prepočítavania do 4K rozlíšenia. Series S bude mať vo výbave 512 GB SSD úložisko a bude podporovať technológie ako ray tracing či variabilná obnovovacia frekvencia. Vo výbave nebude optická mechanika.

Xbox Series X bude najvýkonnejšou konzolou novej generácie. Jeho cena bude 499 eur, pričom bude podporovať hranie v rozlíšení až 8K, až 120 fps, ray tracing, variabilnú obnovovaciu frekvenciu a technológie Auto Low Latency Mode (ALLM) a Dynamic Latency Input (DLI). Nový Xbox ponúkne v porovnaní s pôvodným Xbox One 6-násobný nárast výkonu, vo výbave bude Blu-ray mechanika.

Microsoft tiež oznámil, že služba EA Play bude od konca tohto roka súčasťou predplatného Xbox Game Pass Ultimate a Xbox Game Pass pro PC.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit