Modelový rad Xiaomi 12 sa na celosvetový trh dostane už v najbližších týždňoch.

Najnovšie sa aj dozvedáme, že jeden z pripravovaných modelov sa dostal na porovnávaciu platformu Geekbench. Je vybavený čipsetom Snapdragon 8 Gen 1, 8 GB RAM a má nainštalovaný Android 12.

Globálnemu uvedeniu predchádzala udalosť, na ktorej boli zástupcovia tejto série uvedení iba pre čínsky trh. Stalo sa tak koncom roka 2021, pričom v tom čase boli predstavené tri modely Xiaomi 12, Xiaomi 12X a Xiaomi 12 Pro. Tieto smartfóny podľa očakávaní využívajú vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 1.

Keďže sa očakáva, že smartfóny radu Xiaomi 12 pre globálny trh budú predstavené koncom februára, do predaja by sa mohli dostať už začiatkom marca.

Xiaomi 12Zdroj: Evan Blass / Xiaomi
Xiaomi 12

Xiaomi 12 na Geekbench

Na základe testov z porovnávacej platformy sa dozvedáme, že globálna verzia Xiaomi 12 by mala niesť označenie 2201123G. Po preskúmaní technických parametrov sa ďalej dozvedáme, že tento model bude dostupný vo verzii s 8 GB RAM a čipsetom Snapdragon 8 Gen 1, teda podobne, ako v prípade čínskych modelov. Vieme však, že Xiaomi v domovskej Číne model Xiaomi 12 predáva aj vo verzii s 12 GB RAM. Nevieme však, či sa aj táto verzia dostane na globálny trh.

Rovnako sa očakáva, že aj v prípade globálnej verzie sa po softvérovej stránke použije Android 12 s nadstavbou MIUI, tak ako v prípade čínskych modelov. 

Xiaomi 12 Global dosiahol v porovnávacom teste Geekbench 5.4.4. jednojadrové skóre na úrovni 711 bodov a viacjadrové skóre na úrovni 2834 bodov. Viac o zástupcoch série Xiaomi 12 sa dočítate v článku nižšie.

Xiaomi 12 GeekbenchZdroj: 91mobiles
Xiaomi 12 Geekbench

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.