Zdá sa, že spoločnosť aj pri novej vlajkovej lodi vsádza na osvedčený hardvér.

Môžeme tak predpokladať, že aj z tohto dôvodu Xiaomi použije rovnaké špecifikácie fotoaparátu ako pri modeli Mi 11 Ultra. Túto teóriu podporuje aj uniknutý obrázok zadnej steny smartfónu, na ktorej sú uvedené všetky dôležité parametre fotoaparátov.

Z obrázka vieme vyčítať, že Xiaomi 12 Ultra by mal mať vo svojej výbave fotoaparát so 120× priblížením, ohniskovú vzdialenosť 12-120 mm, a svetelnosť objektívov v rozmedzí f/1.95-4.1. Tieto parametre sú tak zhodné s modelom Mi 11 Ultra.

Čo sa však skrýva za vyššie uvedenými parametrami? Keďže Xiaomi 12 Ultra bude vybavený viacerými objektívmi, každý z nich má inú ohniskovú vzdialenosť. Číslo 12 ju v milimetroch vyjadruje pre ultraširokoulhý objektív a číslo 120 pre teleobjektív. 

Xiaomi 12 UltraZdroj: GSMArena
Xiaomi 12 Ultra

Svetelnosť objektívov už vyjadrujú čísla, pred ktorými sa nachádza písmeno “f ”. Najvyššia svetelnosť sa týka hlavného objektívu – f/1.95. Nejde pritom o žiadne mimoriadne hodnoty, ale všetko, čo je pri hlavnom fotoaparáte v smartfónoch pod f/2.0, je v poriadku. Periskopický teleobjektív ju už má pomerne vysokú – f/4.1, avšak aj v prípade teleobjektívu s touto ohniskovou vzdialenosťou je to stále akceptovateľná hodnota.

Aj keď sa zdá, že Xiaomi 12 Ultra si skutočne zachová špecifikácie fotoaparátu svojho predchodcu, viacerí očakávali, že Xiaomi použije aspoň svetelnejšie objektívy. Vieme však, že v prípade smartfónov hardvér nie je všetko. Vylepšenia tak môžeme očakávať predovšetkým v oblasti spracovania fotografie pomocou vylepšeného softvéru, ktorý dokáže využiť obrovský potenciál čipovej sady Snapdragon 8 Gen 1.

Tento mesiac by mali byť predstavené viaceré novinky z dielne Xiaomi, medzi ktorými by nemal chýbať ani nový náramok Mi Band 7. Nie je tak vylúčené, že v rovnaký deň spoznáme aj prémiový smartfón Xiaomi 12 Ultra zahalený do kože, skla alebo keramiky.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.