V segmente do 800 dolárov dosiahol najlepšie skóre.

Známy portál DXOMARK, ktorý sa špecializuje na hodnotenie fotoaparátov a senzorov v smartfónoch, najnovšie otestoval novinku Xiaomi 12T Pro, ktorú sme v našej recenzii chválili za vynikajúci pomer cena/výbava. Telefón disponuje 6,67-palcovým AMOLED displejom, najnovším procesorom Snapdragon 8+ Gen 1 a najmä 200 Mpx hlavným fotoaparátom.

DXOMARK vo svojom teste uvádza aj niektoré slabiny telefónu, respektíve upozorňuje na to, v ktorých oblastiach sú na tom konkurenti vlastnej značky a aj iných výrobcov lepšie. Na druhú stranu vyzdvihuje dobrú expozíciu a spracovanie farieb, detailnosť a tiež výborný pomer textúry a šumu vo videách s účinnou stabilizáciou.

Xiaomi 12T Pro v teste DXOMARKZdroj: DXOMARK
Xiaomi 12T Pro v teste DXOMARK

Výsledkom je 129 bodov, čo v celkovom sumáre postačuje na 18. miesto v kvalite fotografií a videa spomedzi všetkých smartfónov, ktoré DXOMARK otestoval. Ak však berieme do úvahy aj cenu, Xiaomi 12T Pro je aktuálne najlepšie hodnoteným telefónom v segmente cenovo dostupných prémiových smartfónov od 600 do 800 dolárov. Novinka od Xiaomi tak má podľa DXOMARK jeden z najlepších pomerov kvality fotoaparátov a ceny.

So Xiaomi 12T Pro sme fotili aj my v redakcii. Našu fotogalériu nájdete v recenzii, resp. do pozornosti dávame fotky v plnom rozlíšení + ďalšie fotky, ktoré si môžete stiahnuť z Disku Google.

Zdroj: DXOMARK

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit