Dočká sa aj globálnej verzie.

Leica oznámila, že dlhoočakávaný fotomobil Xiaomi 13 Ultra bude oficiálne predstavený v apríli. Spoločnosť to uviedla na sociálnej sieti Twitter, pričom opätovne potvrdila, že smartfón sa dočká aj globálnej verzie a nebude teda určený iba pre čínsky trh, ako tomu bolo v prípade modelu Xiaomi 12S Ultra.

Leica tvrdí, že v prípade Xiaomi 13 Ultra dosiahla so Xiaomi nový míľnik – spoločnosti vyvinuli najnovšie optické systémové riešenie pre smartfóny, ktoré doteraz nikto nevymyslel, a telefón vybavili najdokonalejším Summicron objektívom pre smartfóny. Výsledkom by mali byť konzistentne vynikajúce optické schopnosti všetkých fotoaparátov vo výbave Xiaomi 13 Ultra.

Sme presvedčení, že dokonalý objektív by mal mať veľkú clonu, kompaktný rozmer a vysokú zobrazovaciu schopnosť v celom rozsahu ohniskových vzdialeností,“ tvrdí Leica vo svojom vyhlásení. Na pripravované predstavenie telefónu upozornilo aj Xiaomi na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Upútavka na predstavenie smartfónu Xiaomi 13 UltraZdroj: Xiaomi
Upútavka na predstavenie smartfónu Xiaomi 13 Ultra

Čo bude mať Xiaomi 13 Ultra vo výbave?

Podľa posledných špekulácií, ktoré zverejnil Yogesh Brar, by malo Xiaomi 13 Ultra ponúknuť nasledujúce špecifikácie:

  • 6,7″ QHD+ AMOLED LTPO displej s frekvenciou 1 až 120 Hz
  • procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • 12/16 GB RAM
  • 256/512 GB úložisko
  • Štyri zadné fotoaparáty v konfigurácii 50 Mpx hlavný + 50 Mpx ultraširokouhlý + 50 Mpx teleobjektív (pravdepodobne s 3,2× zoomom) + 50 Mpx periskopický fotoaparát s optickým zoomom (pravdepodobne niekde v rozmedzí 5 až 10×)
  • 32 Mpx selfie fotoaparát
  • Android 13, MIUI 14
  • 4 900 mAh batériu s podporou 90 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania

Na finálne potvrdenie špecifikácií si musíme počkať pár dní. Otázkou ostáva tiež cena a dostupnosť na jednotlivých európskych trhoch. Hoci sa Xiaomi 13 Ultra dočká globálnej verzie, nie je isté, že bude dostupná vo všetkých krajinách, kde sa predávajú ostatné smartfóny tejto značky.

Zdroj: Leica, Yogesh Brar, Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit