Predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra je už na spadnutie, poznáme aj cenu telefónu.

Existencia modelu Xiaomi 14 Ultra nebola dlhú dobu potvrdená rovnako ako aj jeho dátum predstavenia či určenie na konkrétne trhy. Teraz sa však všetky úniky spájajú a zisťujeme konkrétne informácie o pripravovanom najlepšom smartfóne z dielne Xiaomi za rok 2024. Ten má podľa aktuálne dostupných informácií z certifikácií prísť aj na globálny trh a odhaduje sa, že by sa mohol predstaviť už počas konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone.

Najnovšie sa dozvedáme aj to, že model s prívlastkom Ultra je už v sériovej výrobce. Xiaomi sa tak snaží zabezpečiť, že v čase začiatku predaja bude dostatok vyrobených kusov, aby sa ušiel každému záujemcovi. Okrem tejto informácie sa dozvedáme aj základné informácie o cene, ktorú by tento smartfón mohol získať.

Xiaomi 14 Ultra bude o niečo drahší

Náklady na výrobu modelu Xiaomi 14 Ultra budú o niečo vyššie v porovnaní s tými, ktoré vyžadoval Xiaomi 13 Ultra. Aj z tohto dôvodu sa už teraz očakáva navýšenie ceny v porovnaní s jeho predchodcom. Tohtoročný model s prívlastkom Ultra by mohol stáť v prepočte o 91 eur viac ako Xiaomi 13 Ultra ak vychádzame z čínskej čiastky 700 juanov. A vzhľadom na to, že minuloročný model stál približne 1500 eur, tento rok tak môžeme očakávať navýšenie ceny na približne 1600 eur.

Xiaomi 14 UltraZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 14 Ultra

Nový model prémiovej série od Xiaomi príde na trh podľa všetkého s výkonným čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, ktorý je aktuálne tým najlepším, čo ponúka Qualcomm vo svojom portfóliu. Okrem toho sa očakáva, že pôjde opäť o fotomobil, ktorý sa umiestni na popredných priečkach rebríčkov. Vo výbave teda bude možné vidieť až štyri objektívy fotoaparátu s 50 Mpx.

Batéria modelu Xiaomi 14 Ultra by mala mať kapacitu 5180 mAh a nabíjanie bude pravdepodobne na úrovni 90 W po vzore minuloročného zástupcu série. Dizajn telefónu si taktiež prejde miernymi zmenami, čo vychádza aj z posledných dostupných renderov.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.