Modelový rad Xiaomi 14T prináša niekoľko vylepšení v porovnaní s minuloročnou generáciou.

Predstavenie série Xiaomi 14T sa nieslo v duchu inovácií. Podstatné zlepšenie prišlo z hľadiska softvéru, keďže aj Xiaomi sa púšťa na vlnu umelej inteligencie. Rovnako však výrobca opäť vylepšil fotoaparáty a ponúkol výrazné vylepšenie nabíjania. Prvý raz sme sa totiž v sérii Xiaomi T stretli s bezdrôtovým nabíjaním, na ktoré mnoho fanúšikov čakalo. Ak aj vy patríte do skupiny ľudí, ktorú táto séria zaujíma, pozrite sa s nami na to, aké sú najväčšie vylepšenia telefónov.

Umelá inteligencia prichádza do série Xiaomi 14T

Práve AI funkcie sú hlavnou súčasťou telefónov, v ktorých je po novom možné využívať funkcie ako AI tlmočník a mnohé ďalšie. Viaceré funkcie pritom fungujú aj v slovenčine, pričom AI tlmočníka sme mali možnosť otestovať v smartfónoch na vlastnej koži. Funguje skvele, dokáže v reálnom čase prekladať rozhovor a vy sa tak už na cestách nestratíte. Medzi ďalšie funkcie umelej inteligencie série Xiaomi 14T patrí aj Circle to Search, ktorá prichádza do telefónov vďaka partnerstvu s Googlom. Ak teda zvažujete prechod na jeden z modelov série Xiaomi 14T, umelá inteligencia si vás získa.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Bezdrôtové nabíjanie aj v sérii Xiaomi T

Novinkou série Xiaomi 14T je aj bezdrôtové nabíjanie. To sa týka len Pro verzie smartfónu, avšak ide o bezdrôtové nabíjanie pri výkone až 50 W. Xiaomi teda konečne vypočulo žiadosti fanúšikov, ktorí si túto funkciu želali aj pri medzigenerácii smartfónov. Xiaomi 14T Pro sa teda čoraz viac približuje k štandardným vlajkovým lodiam aj vďaka tejto funkcii, ktorá mnohým uľahčí používanie telefónu. Okrem toho však verzia Pro podporuje aj rýchle 120 W nabíjanie káblom a batéria má kapacitu aŽ 5000 mAh. Výdrž na jedno nabitie sa pohybuje niekde na úrovni 1 a pol dňa bežného používania telefónu.

Nočná fotografia v spolupráci s Leica

Xiaomi sa v tohtoročnej sérii Xiaomi 14T sústredilo aj na fotografiu a o optiku sa opäť postarala nemecká spoločnosť Leica. Vďaka tomu vznikli dva fotomobily v priaznivej cenovej kategórii, pričom vylepšenia sú viditeľné. Nové snímače doplnili aj vylepšenia na strane softvéru a vznikol tak skutočný špecialista na nočné fotografie. Vďaka rýchlej uzávierke je tak možné zachytiť každý okamih aj v tmavom prostredí a výrobca sa posnažil, aby bolo aj podanie farieb na snímke čo najviac realistické. Nielen denná fotografia získala vylepšenie, vďaka sérii Xiaomi 14T získate skvelé fotografie v každom okamihu.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Kedy základný a kedy Pro model?

Modely zo série Xiaomi 14T sa od seba líšia skutočne drobnosťami. Ak sa rozhodujete medzi modelmi z tohto radu, pravdepodobne bude hrať úlohu aj promoakcia, ktorá prebieha až do 13. októbra. V rámci nej môžete získať telefóny so zľavou až do 200 eur a nabíjacím adaptérom zadarmo. Zároveň však za recenziu telefónu môžete získať zadarmo aj nové slúchadlá Xiaomi Buds 5 v hodnote 99 eur . Viac informácií o tejto promoakcii nájdete na mi-store.sk.

Modely sa odlišujú najmä pokiaľ ide o fotografickú výbavu, rýchlosť nabíjania a mierne vo výkone. Navyše, v prípade základného modelu máte aj prevedenie v zelenej farbe, ktoré je ako jediné v sérii z vegánskej kože. Ak sa teda rozhodujete medzi smartfónmi, bude to tento rok ťažké. Azda ani raz v histórii tejto série totiž telefóny neboli k sebe tak blízko, či už šlo o lacnejší alebo o drahší model. Tak či onak, so sériou Xiaomi 14T nešliapnete vedľa a vyberiete si kráľa nočných fotografií s novými AI funkciami, ktorého si zamilujete.

Tento článok vznikol v spolupráci so Xiaomi Slovensko.

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.