Spoločnosť sa na trhu veľmi rýchlo presadila a začína byť aj nočnou morou pre ostatných výrobcov.

To teší hlavne fanúšikov značky, lebo tí vždy dostanú za svoje peniaze smartfón s dobrými parametrami a nízkou cenou. Agresívny marketing je tiež niečím, čím spoločnosť narába. Xiaomi konečne dobieha konkurentom aj na strane technológií a inovácií. Zatiaľ čo táto čínska spoločnosť nebola pri zrode rôznych inovácií, tak pravdepodobne teraz sa všetko zmení.

Lin Bin, prezident a spoluzakladateľ Xiaomi, umiestnil na sociálnu sieť Weibo video, v ktorom prezentuje prototyp smartfónu, ktorý využíva ďalšiu generáciu čítačky odtlačkov prstov zabudovanú v displeji. Po prvotnom nastavení odtlačku prsta v jednom bode, je už možné následné odomykanie vykonať takmer hocikde v rámci celého displeja.

Odomykacia plocha je pri novom type skenera až päťkrát väčšia, ako v prípade aktuálnych skenerov v displeji a až 15-násobne, ako v prípade fyzických čítačiek odtlačkov prstov, ktoré využíva Xiaomi. Na druhej strane nie je nový model čítačky iba väčší, ale aspoň podľa videa sa zdá, že je aj rýchlejší a spoľahlivejší.

Dokonca je vidieť, že smartfón sa odomkne aj bez toho, aby sa používateľ musel pozrieť na displej. Technológia vyzerá nádejne a je vidieť, že je testovaná na Xiaomi Mi 8. Lin Bin tvrdí, že pokiaľ sa nová technológia ujme medzi fanúšikmi, tak spoločnosť zváži jej implementovanie v budúcnosti.

Do tej doby bude pravdepodobne Vivo Nex, tým najpokrokovejším smartfónom, pretože využíva pomerne veľkú časť plochy displeja na odomknutie pomocou zabudovanej čítačky. Vývoj jednoducho nezastavíme a Xiaomi držíme palce.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Prvý skutočne bezrámikový smartfón je tu. Výrobca šikovne ukryl aj selfie kameru

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.