Vivo Nex S sa chváli pomerom obrazovky k telu na úrovni 91,24%.

Lenovo sľubovalo zázraky so smartfónom Z5, avšak skutočnosť bola nakoniec úplne iná a novinka od čínskej spoločnosti je iba ďalším telefónom s výrezom. Bez ohľadu na toto sklamanie, na skutočne bezrámikový smartfón sme nemuseli čakať oveľa dlhšie a predsa len prichádza z Číny.

Jeho výrobcom je spoločnosť Vivo, o ktorej ste možnože doteraz príliš často nepočuli, avšak tento rok už stihla predstaviť prvý smartfón na svete so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji a teraz prichádza s vlajkovou loďou, ktorá je skutočne bezrámikovým telefónom.

Vivo Nex S je vybavený procesorom Snapdragon 845, 8 GB RAM a 6,59-palcovým Ultra FullView displejom. Ponúka Super AMOLED panel a Full HD+ rozlíšenie. Hlavnú pozornosť však púta samotný dizajn, nakoľko obrazovka pokrýva prakticky celú prednú stranu zariadenia. Telefón dosahuje pomer obrazovky k telu na úrovni 91,24%, za čo si výrobca určite zaslúži pochvalu. Do dokonalosti už chýba iba o niečo tenšia brada. Telefón tiež ponúka duálny fotoaparát a 4000 mAh batériu.

Vivo Nex

Selfie kamera v tele, snímač odtlačkov v displeji

Častou otázkou v súvislosti s bezrámikovými smartfónmi je umiestnenie selfie kamery. Niektorí používatelia by ju radi oželeli, Vivo ju však dokázalo zabudovať priamo do konštrukcie. Fotoaparát je skrytý priamo pod rámikom a keď zapnete aplikáciu Fotoaparát, automaticky sa vysunie. Telefón dokonca ponúka aj 3,5 mm jack.

Vivo si muselo poradiť aj s umiestnením ďalších komponentov. Snímač odtlačkov prstov sa podľa očakávaní nachádza priamo v displeji, pričom ide už o tretiu generáciu tejto technológie. A do obrazovky je zabudovaný aj reproduktor pre účely telefonovania – celá predná strana teda funguje ako reproduktor a zvuk šíri vibráciami.

Cenu a dostupnosť telefónu Vivo Nex mimo Číny zatiaľ nepoznáme, z technologického hľadiska však ide o atraktívne zariadenie, ktoré si zaslúži pozornosť. V Číne sa bude novinka predávať za v prepočte 600 eur.

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit