Nový snímač s rekordným rozlíšením bol predstavený ešte počas augusta.

Xiaomi na vývoji tohto senzoru spolupracovalo so Samsungom a bude aj prvou spoločnosťou, ktorá vybaví svoj smartfón práve 108 Mpx čipom. Doteraz všetko smerovalo k očakávanému modelu Mi Mix 4, ktorý bude pravdepodobne predstavený už v októbri.

Nové zistenie členov XDA Developers však ukázalo, že čínska spoločnosť v skutočnosti pracuje až na štyroch rôznych smartfónoch, ktoré dostanú do výbavy hlavnú kameru s rozlíšením 108 Mpx. Modely nesú označenie tucana, draco, umi a cmi a boli odhalené pomocou kódu z aplikácie Mi Gallery.

Táto aplikácia pridala podporu pre prezeranie fotografií v plnom 108 Mpx rozlíšení, ktoré je určené konkrétne pre spomínané štyri zariadenia. Z toho vyplýva, že všetky tieto modely by mohli byť vybavené senzormi s rozlíšením 108 Mpx. Toto zistenie však nie je zárukou nasadenia senzoru, ale určitá logika tu je.

Pomerne veľkou zvláštnosťou je, že z týchto štyroch smartfónov pravdepodobne nebude ani jeden Mi Mix 4. Je však možné, že podpora pre tento smartfón nebola ešte pridaná do galérie, alebo nakoniec tento snímač Mi Mix 4 ani nedostane.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Toto je prvý smartfón so 64 Mpx fotoaparátom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.