Je poháňaný softvérom s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý umožňuje prispôsobiť funkcie podľa predstáv používateľa.

CyberDog je založený na platforme NVIDIA Jetson Xavier NX, ktorá pracuje s algoritmami umelej inteligencie. Využíva 384 jadier CUDA, 48 tenzorových jadier, 6 jadier Carmel na architektúre ARM, ako aj dva motory, ktoré urýchľujú spracovanie úloh strojového učenia. Okrem toho je vybavený 128 GB SSD diskom.

CyberDog zhromažďuje informácie o prostredí pomocou 11 vysoko presných senzorov, ktoré poskytujú spätnú väzbu pri pohybe. Robot má dotykové senzory, kamery, ultrazvukové senzory, moduly GPS, ktoré pomáhajú robotickému psovi skúmať a komunikovať s okolím.

Xiaomi CyberDogZdroj: FoneArena

CyberDog sa spolieha na zobrazovacie technológie, ktoré Xiaomi používa vo svojich smartfónoch. Robotický pes má interaktívne kamery s umelou inteligenciou, binokulárne ultraširokouhlé kamery, ako aj hĺbkový senzor Intel RealSense D450 a dá sa trénovať pomocou algoritmov. Všetky tieto sledovacie senzory sa používajú na prevádzku autonómneho sledovania objektov a pohybu. Okrem toho je robot schopný monitorovať prostredie v reálnom čase, vytvoriť mapu pohybu, určiť cieľ a prekonávať prekážky.

CyberDog podporuje hlasové ovládanie prostredníctvom digitálneho asistenta. Na tento účel má šesť mikrofónov. Robotického psa je možné prebudiť hlasom, diaľkovým ovládaním alebo pomocou mobilnej aplikácie. 

Spoločnosť Xiaomi okrem toho uvádza, že pre robota sama vyvinula servomotory s maximálnou rýchlosťou 220 otáčok za minútu a krútiacim momentom 32 Nm. CyberDog sa dokáže pohybovať rýchlosťou až 3,2 metra za sekundu, čo je približne 11,5 km/h a prenášať náklad s hmotnosťou do 3 kilogramov. 

Xiaomi CyberDogZdroj: FoneArena

Spoločnosť tiež vybavila robota tromi konektormi USB-C a jedným HDMI, čo umožňuje vývojárom a nadšencom vylepšovať CyberDog podľa vlastného uváženia, napríklad pridaním podsvietenia, panoramatickej kamery, pohybovej kamery, LiDAR senzora alebo niečoho iného.

Xiaomi sa chystá vyrobiť iba 1 000 kusov psa / robota CyberDog. Spoločnosť stanovila jeho cenu na 10 000 jüanov, čo je v prepočte približne 1300 eur.

Avšak namiesto toho, aby ho spoločnosť predávala ako bežný produkt, týchto 1 000 robotov sa zatiaľ chystá sprístupniť iba pre fanúšikov Xiaomi, inžinierov a nadšencov robotiky, aby spoločne preskúmali potenciál robotického psa CyberDog a priniesli ďalšie inovácie v oblasti robotiky.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.