Má takéto riešenie zmysel?

Aké sú dve najobľúbenejšie zariadenia, ktoré nosíme stále so sebou? Pre mnohých to bude smartfón a bezdrôtové slúchadlá. A Xiaomi experimentuje s tým, ako nosiť obe zariadenia pokope. Návrh nového dizajnu zverejnil portál LetsGoDigital, ktorý pri jeho tvorbe vychádzal z dvoch patentov čínskeho výrobcu.

Ako môžete vidieť na priloženom obrázku, Xiaomi si nechalo patentovať dizajn, ktorý by umožnil vložiť bezdrôtové slúchadlá priamo do smartfónu. Vďaka tomu by ste na ich prenášanie nepotrebovali nabíjaciu kolísku a mali by ste ich stále so sebou – v smartfóne. Patent sa dokonca pohráva s myšlienkou, že nepoužívané slúchadlá by fungovali ako reproduktor. Otázkou ostáva, ako kvalitná by bola v tomto režime reprodukcia zvuku.

Inovatívny dizajn však čelí niekoľkým potenciálnym problémom. Jedným z nich je napríklad hygienickosť takéhoto riešenia – predsa len, slúchadlá by pravdepodobne vyčnievali z konštrukcie a mohlo by dôjsť k ich znečisteniu počas používania či prenášania smartfónu. Ďalšou výzvou je vytvorenie priestoru pre slúchadlá priamo v konštrukcii telefónu. Dnešný trend je odstraňovať, čo sa dá, aby sa zmenšovala hrúbka telefónov a rástla kapacita batérie. Aj preto je 3,5 mm jack vzácnosťou.

Uvidíme teda, či sa niekedy reálne dočkáme telefónu, do ktorého si budeme môcť vložiť slúchadlá. Okrem telefónu budú musieť byť pre tento účel prispôsobené aj samotné slúchadlá a otázkou zostáva, nakoľko komfortné bude ich nosenie v ušiach.

Xiaomi telefón, do ktorého si vložíte slúchadlá

Xiaomi telefón, do ktorého si vložíte slúchadlá. Zdroj: LetsGoDigital

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Xiaomi si patentovalo smartfón s duálnym displejom a minimalistickým dizajnom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit