Čínska spoločnosť sa začína čoraz viac zaoberať vývojom smartfónov s dvomi obrazovkami.

To dokazuje aj najnovší patent, ktorý ukazuje vodopádový displej s dvoma zobrazovacími plochami. Na patentovom obrázku je vidieť aj jeden veľký fotoaparát s vypuklým dizajnom.

xiaomi patent dual screen

Zdroj: LetsGoDigital

Patent, ktorý si prvýkrát všimol portál LetsGoDigital, bol dnes uverejnený na čínskom úrade CNIPA. Zdá sa však, že Xiaomi požiadalo o patent už 19. januára.

Patent zahŕňa aj ďalšie farebné nákresy. Na rozdiel od čiernobielej schémy sa na nich nachádza celkom až 38 obrázkov. Keď sa pozrieme na samotné zariadenie, tak obojstranný displej sa ovíja okolo celého telefónu podobne, ako sme to mohli vidieť pri Mi Mix Alpha.

Displej v prípade nového patentu nepokrýva celú zadnú časť, ale je umiestnený iba v spodnej polovici zariadenia. Smartfón sa v tom prípade už zaobíde bez akýchkoľvek hardvérových tlačidiel.

xiaomi patent dual screen

Zdroj: GizChina

V spodnej časti je možné vidieť USB-C port a dve mriežky, ktoré môžu slúžiť pre umiestnenie primárneho mikrofónu a reproduktora. Využitie môže byť aj pre stereo reproduktory. Vo vrchnej časti sa zdá, že sa nachádzajú výrezy, pre pop-up mechanizmus selfie fotoaparátu (málo pravdepodobné) a sekundárny mikrofón.

V prípade selfie fotoaparátu však môže byť použitý celkom iný prístup, pretože v prípade použitia duálneho displeja by sa na fotenie „selfíčok“ mohol použiť hlavný fotoaparát a ako hľadáčik by sa použil displej na zadnej strane zariadenia. Oblasť hlavného fotoaparátu je v patentových nákresoch v dvoch vyhotoveniach. Jedna s čiernym pozadím a druhá transparentná.

xiaomi patent dual screen

Zdroj: GizChina

Jeden z návrhov však ukazuje kameru spolu s kruhom vyčnievajúcim z rámu smerom von. To naznačuje iba dve veci – dizajnový prvok alebo fyzické priblíženie, aké poznáme s klasických fotoaparátov.

Transparentné vyhotovenie (obrázok) poskytuje aj ďalšie podrobnosti, ako je napríklad AI Super kamera, 108 Mpx senzor, MIUI a modem 5G IVY650. Bez ohľadu na to, či sa tento dizajn dostane do komerčného produktu je zaujímavé vidieť, kam sa vývoj smartfónov uberá.

Zdroj: TechiesBlog, GizChina, LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 5: S očakávanými vylepšeniami (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.