Aktualizácia na Xiaomi HyperOS 2.0 príde do viacerých modelov.

Čínska spoločnosť Xiaomi len koncom minulého roka začala s aktualizáciou smartfónov, ktorá bola azda najvýznamnejšia v histórii. Prvotný produkt spoločnosti, nadstavba MIUI bola nahradená novou úpravou Androidu, ktorou je systém Xiaomi HyperOS. Tento systém pritom už čoskoro získa novú verziu. Bude sa označovať ako HyperOS 2.0 a niesť so sebou bude viacero vylepšení.

Z najnovších vyjadrení tak vyplýva, že Xiaomi zapracuje s aktualizáciou na lepšej optimalizácii smartfónov. Výsledkom tak má byť zvýšenie výkonu telefónov a odstránenie niekoľkých chýb, ktoré sa v telefónoch objavujú. Aj napriek tomu, že je Xiaomi HyperOS v prvej verzii pomerne stabilný, nejaká tá chyba sa občas predsa objaví. Tomuto sa má s aktualizáciou na verziu 2.0 predísť.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi má však potešiť fanúšikov aj zásadnou zmenou, ktorou bude väčšia podpora smartfónov. Na Xiaomi HyperOS 2.0 by sa tak malo aktualizovať viac smartfónov, pričom počet by mal byť vyšší ako v prípade súčasnej verzie systému. Zatiaľ nie je známe, akým spôsobom to výrobca zamýšľa. Aktualizácia by sa však mala týkať aj starších modelov, resp. lacnejších zariadení. Netreba ale zabúdať ani na to, že Xiaomi HyperOS je systém určený nielen pre smartfóny, no nachádza sa aj v inteligentných hodinkách, zariadeniach inteligentnej domácnosti a ďalších.

Medzi nové funkcie systému Xiaomi HyperOS 2.0 má byť aj funkcia rozpoznania skrytých kamier v okolí. Ak sa teda budete nachádzať v priestore, kde bude zapnutá Wi-Fi kamera, smartfón by ju mal automaticky rozpoznať a informovať o tom prostredníctvom notifikácie. Ide tak o ďalšiu funkciu, ktorá má prispieť k bezpečnosti používateľov.

Xiaomi HyperOS 2.0 do smartfónov príde pravdepodobne prvý raz spolu so sériou Xiaomi 15. Tá by mala byť predstavená v októbri, najskôr v Číne. Globálne predstavenie smartfónov sa očakáva v prvých mesiacoch roku 2025, avšak aktualizácie na Xiaomi HyperOS 2.0 by mohli do Európy prísť aj skôr.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.