Po tom, ako Xiaomi predstavilo na on-line tlačovke vlajkovú loď Redmi Note 9 Pro, do celkovej skladačky jej chýba ešte jeden prvok a tým je Redmi Note 9.

Na globálny trh má prísť v polke mája a samozrejme útoční vysokým pomerom Výkon/cena. Jeho spoločným menovateľom je slovo Hotshot a čínsky výrobca ho nasadzuje do súboja so Samsung Galaxy A51. Poďme si ho predstaviť.

Dizajn a vlastnosti Xiaomi Redmi Note 9

Dizajn a vlastnosti Xiaomi Redmi Note 9

Telefón obsahuje 6,53-palcový FullHD+ displej s dierkou na ľavej strane pre selfie kameru. Pomer strán je 19,5:9, jeho svietivosť je 450 nitov. Displej má viacero režimov, napr. na jeho sledovanie na priamom slnku, na čítanie kníh a tiež má ochranu proti modrému svetlu. Jeho ochranou je Corning Gorilla Glass 5.

Snímač odtlačku prstov je na zadnej strane, dobre integrovaný do celkového symetrického dizajnu telefónu so zaoblenými hranami. Redmi Note 9 prichádza v troch farbách – zelená, biela a šedá. Vyhotovenie odoláva postriekaniu vodou.

Celková skladačka Xiaomi Redmi Note

Celková skladačka Xiaomi Redmi Note

Kamerová výbava vzadu pozostáva zo štyroch objektívov – 48 MPx hlavný, 8 MPx ultraširoký s uhlom 118°, 2 MPx snímač merania hĺbky a 2 MPx makro kamera s možnosťou fotenia už od 2 cm. Vpredu je 13 MPx selfie kamera, môžete s ňou robiť prednú panorámu, spúšťať selfie pohybom dlane ale využívať ju aj na odomknutie telefónu rozpoznaním tváre. Aj v tomto prípade môžete ozvláštniť svoje fotografie kaleidoskopom.

Hlavné vlastnosti Xiaomi Redmi Note 9

Hlavné vlastnosti Xiaomi Redmi Note 9

Procesorovým základom je (na rozdiel od Redmi Note 9 Pro) Mediatek, konkrétne je to najnovší 12 nm model Helio G85 ktorý je špeciálne konštruovaný pre hráčov. Kapacita batérie zostala zachovaná z Redmi Note 9 Pro, je to teda 5020 mAh. Tá bude postačovať na dva dni prevádzky. Redmi Note 9 však podporuje „len“ 18 W nabíjanie. Je to dvojSIMkový telefón s možnosťou rozšírenia o pamäťovú kartu (do 512 GB) alebo tretiu SIM kartu. K dispozícii je 3,5 mm audio jack port a IR vysielač na ovládanie spotrebnej elektroniky.

Porovnanie Xiaomi Redmi Note 9 s konkurenciou

Porovnanie Xiaomi Redmi Note 9 s konkurenciou

Samozrejme, dôležitá je cena – je to 199 USD za pamäťovú verziu 3 GB RAM a 64 GB pamäťového priestoru. Kombinácia 4 GB RAM a 128 GB pamäťového priestoru bude stáť 249 USD. Tieto ceny sú globálne a sú uvádzané bez DPH. Ceny pre slovenský trh sa budú líšiť.  Telefón vypýtame na recenziu a prinesieme jeho test.

Predstavenie Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Xiaomi uvádza Redmi Note 9 Pro ako zabijáka vlajkových lodí

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.