Testovanie fotoaparátov zatiaľ stále prebieha.

Rebríček DxOMArk má nového kráľa. Podľa predbežných očakávaní sa ním stáva Xiaomi Mi 11 Ultra. Vo výsledku to znamená, že tento smartfón predbehol doterajšieho lídra Huawei Mate 40 Pro+ o 4 body. S celkovým skóre 143 bodov prekonáva nová vlajková loď tiež svojho predchodcu Mi 10 Ultra o 10 bodov.

Tím DxOMark dokončil testovacie postupy a vyhodnotil všetky testovacie prípady. Tím však nedokončil recenziu, takže tá bude k dispozícii neskôr. Nižšie si môžete pozrieť dosiahnuté skóre. Mi 11 Ultra prekonáva Mate 40 Pro+ v celom rozsahu. Tento smartfón získal 148 bodov za fotografie, 100 za priblíženie a 117 bodov za video. Pre porovnanie, telefón Huawei získal 144, 98, respektíve 115 bodov.

Napríklad Galaxy S21 Ultra je výrazne pozadu s celkovým skóre 121 (128, 76, 98 v jednotlivých kategóriách). Vieme však, že Samsung pripravil veľkú aktualizáciu fotoaparátov, ktorá sa začína postupne distribuovať. 

Aj napriek tomu, že DxOMark udelil Galaxy S21 Ultra menej bodov ako modelu S20 Ultra, považujeme ho za jeden z najlepších fotomobilov súčasnosti.

Xiaomi Mi 11 Ultra, Zdroj: DxOMark

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako fotí Galaxy S21 ULTRA a v čom je lepšia voči S20 ULTRA? (recenzia)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.