Tri hlavné fotoaparáty ako štandard?

Tento údaj poznáme už nejaký čas a teraz, priamo z Číny, prichádzajú informácie o všetkých dôležitých technických parametroch. Prvé podstatné vylepšenie bude spočívať v použití trojitého hlavného fotoaparátu, ktorý dostane 48 Mpx hlavný snímač (Sony IMX 586), vrátane 12 Mpx sekundárneho a 3D ToF fotoaparátu.

Vďaka zmenšujúcim sa rámikom, Mi 9 dosiahne v prípade FullHD+ Amoled displeja až 6,4-palcovú uhlopriečku, pri pomere strán 19:9. Predný 24 Mpx fotoaparát (Sony IMX 576) bude umiestnený v malom výreze v tvare kvapky. Môžeme predpokladať, že predná strana pripravovanej Mi 9, bude veľmi podobná OnePlus 6T. Zadná stena sa pritom nevyhne podobnosti s Huawei P20 Pro, čo sa aspoň usporiadania trojice fotoaparátov týka.

Smartfón bude podľa očakávania poháňať čipset Snapdragon 855, vrátane modemu X24 LTE. Kombinácia pamäte RAM a vnútorného úložiska sa začne na úrovni 6 + 128 GB. Táto základná verzia by mala byť ocenená na približne 390 eur.

Čítačka odtlačkov prstov bude umiestnená pod displejom a po zapnutí zariadenia privíta používateľov Android 9 Pie, vrátane nadstavby MIUI 10. Batéria s kapacitou 3500 mAh sa síce nebude dať dobiť bezdrôtovo, ale bude ju možné nabíjať rýchlym 32 W nabíjaním. Podstatným údajom pre veľa používateľov sú aj rozmery zariadenia a pri zohľadnení veľkosti displeja, dosahuje Mi 9 príjemných 155 × 75 × 7,6 mm.

Novinka by mala byť dostupná už v marci, keďže sa predpokladá, že Xiaomi ju predstaví koncom februára na barcelonskom MWC. Veríme, že sa máme na čo tešiť.

Zdroj: AndroidPure

Prečítajte si aj:

Ondrejov svet: Čo prinesie rok 2019?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.