Xiaomi predstavilo druhú generáciu svojho smartfónu strednej triedy s čistým Androidom.

Xiaomi Mi A1 bol prvý telefón čínskeho výrobcu, ktorý ponúkol operačný systém Android One. Ide o čistú verziu obľúbenej mobilnej platformy od Googlu, ktorú aj dnes preferuje mnoho používateľov pred rôznymi nadstavbami. Mi A1 si získal veľkú popularitu medzi používateľmi aj médiami, jeho nástupca bol preto netrpezlivo očakávaný.

Xiaomi predstavilo model Mi A2 na tlačovej konferencii v Madride. Novinka ponúka 5,99-palcový Full HD+ displej s pomerne tenkými rámikmi nad a pod displejom. Výrez na displeji nenájdete, čo určitú skupinu používateľov určite poteší. Dôvodom absencie výrezu môže byť 20 Mpx predný fotoaparát s LED bleskom.

Xiaomi Mi A2 bude v predaji v čiernej, modrej a zlatej farbe

Moderná výbava a lákavý fotoaparát

Telefón poháňa procesor Snapdragon 660 a na slovenskom trhu bude k dispozícii so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Mi A2 tiež ponúka hliníkové telo so šikovne skrytými pásikmi antén, zadnú čítačku odtlačkov prstov a 3010 mAh batériu. Poteší aj USB-C port a Bluetooth vo verzii 5.0. 3,5 mm jack však chýba.

Hlavným lákadlom novinky má byť najmä zadný duálny fotoaparát, resp. jeho kvalita vzhľadom k cene zariadenia. Mi A2 má vo výbave 12 Mpx a 20 Mpx senzory so svetelnosťou f/1.75. Vďaka tomu by mal telefón tvoriť lepšie fotky aj v horších svetelných podmienkach. Pri horšom svetle využíva aj technológiu Super Pixel, ktorá kombinuje 4 pixely do jedného výsledného pixelu. Xiaomi vylepšilo aj využitie umelej inteligencie pri fotení portrétov s rozmazaným pozadím. Algoritmus by mal teraz dokonalejšie oddeliť tvár používateľa od zvyšku scény.

Hlavným lákadlom Mi A2 má byť najmä vylepšený fotoaparát

V predaji na Slovensku už o pár dní

Xiaomi počas tlačovej konferencie často porovnávalo svoju novinku so smartfónom Galaxy A8. Mi A2 má podľa čínskeho výrobcu navrch z hľadiska fotoaparátu aj výkonu a zároveň ponúka lákavejšiu cenovku. Novinka sa dostane na náš trh na prelome júla a augusta, predobjednať si ju môžete už dnes na stránke oficiálneho slovenského distribútora, na mi-store.sk.

Na Slovensku bude v predaji verzia so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom za 299 eur. Najskôr bude dostupná v zlatej farbe, čierna a modrá farba budú k dispozícii neskôr.

Pozrite si obe novinky v redakčnom videu

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Xiaomi predstavuje Mi A2 a Mi A2 Lite (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit