Xiaomi sa jednoducho nezastaví. Ani na sekundu.

Spoločnosť zaznamenáva s novou značkou Redmi úspech a v ňom chce pokračovať aj pri modelovom rade Mi A. Pripravovaný smartfón by mal do strednej triedy priniesť bezpečnostné riešenie, ktoré sa pred nedávnom začalo objavovať pri vlajkových lodiach. Reč je o snímači odtlačkov prstov zabudovanom v displeji.

Členovia portálu XDA-Developers odhalili tri nové zariadenia s technológiou čítačky odtlačkov v displeji. Tie sú určené na testovanie, pričom z označení je zrejmé, že dva smartfóny budú zaradené do programu Android One. S najväčšou pravdepodobnosťou tak ide o Xiaomi Mi A3 a Xiaomi Mi A3 Lite a jednu čínsku verziu týchto smartfónov.

Smartfóny nesú kódové označenia „pyxis“, „bamboo_sprout“ a „cosmos_sprout“, pričom označenie _sprout je možné vidieť pri zariadeniach z programu Android One. Keďže model „pyxis“ túto príponu neobsahuje, pravdepodobne pôjde o nástupcu modelov Xiaomi Mi 6X alebo Xiaomi Mi 7X.

Postupom času sa technológia skenovania odtlačkov prstov pod displejom stala dostupnejšou a už nie je taká drahá. Spoločnosti ako vivo, Oppo a Samsung ju už implementovali do svojich najnovších smartfónov strednej triedy. Tento fakt dáva pomerne vysoké nádeje k tomu, že rovnakého prvku sa dočkáme pomerne skoro aj v zariadeniach Redmi.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Xiaomi Mi A2, alebo ako brat brata nepoznal

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.