Spoločnosť predstavila cenovo dostupnú verziu TWS slúchadiel.

Model je v Číne dostupný na predobjednávky. Expedovať by sa mal už od 19. mája. Cena pri modeli AirDots 2 SE bola stanovená na približne 22 eur (170 CNY), čo je o polovicu menej ako cena AirDots 2s.

Hlavným rozdielom medzi týmito modelmi je, že SE nepodporujú kodek LHDC s vysokým rozlíšením, ale ponúka AAC. Slúchadlá disponujú Bluetooth 5.0, pričom signál je prijímaný každým slúchadlom súčasne, čo oproti systému master-slave ponúka stabilnejšie spojenie.

Každý slúchadlo má hmotnosť iba 4,7 g. Súprava na jedno nabitie vydrží hrať 5 hodín. Puzdro má hmotnosť 48 g a výdrž batérie dokáže predĺžiť o 20 hodín. Nabíjanie prebieha cez USB-C port a plná kapacita je dosiahnutá už za 1,5 hodiny. Bezdrôtové nabíjanie nie je podporované.

Xiaomi Mi AirDots 2 SE majú dotykové ovládanie a detekciu nosenia, ktorá automaticky zastaví hudbu, keď sú slúchadlá zložené a po opätovnom vložení do uší sa prehrávanie obnoví.

Xiaomi Mi AirDots 2 SE

Xiaomi Mi AirDots 2 SE, Zdroj: GSMArena

Takisto prepojenie s telefónmi od Xiaomi je ukážkové. V telefóne je tak možné skontrolovať nielen nabitie samotných slúchadiel, ale aj puzdra. Smartfón pri prvom otvorení puzdra slúchadlá rozpozná a bez problémov ich spáruje.

Model SE je vybavený aj potláčaním hluku počas hovorov, ale aktívne potláčanie okolitých ruchov tu už nenájdeme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WF-SP700N: Sony vie robiť slúchadlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.