Sony vie robiť slúchadlá. Veľmi príjemne sa nosia aj vďaka prispôsobeným návlekom určeným na športovanie. Nebudú vypadávať z ucha a stabilne sa v ňom udržia.

Občas si ich ale budete musieť skorigovať. S výdržou sú na tom slabšie. Na jedno nabitie vydržia tri hodiny. To je zároveň najmenej z nášho testu, ale majú aktívne odhlučnenie. Tiež ako jediné. Viac nám prekážalo to, že sme nedostali upozornenie na vybíjanie batérie. Upozornenie je zároveň finálne a slúchadlá sa ihneď vypli. Na nabíjanie kolísky sa používa microUSB port. Slúchadlá nabije dvakrát do úplnej kapacity. Preto je treba často nabíjať aj kolísku, podobne ako pri tej samsungovej. Páčilo sa nám ale to, že je malá a vďaka jej zaoblenému tvaru sa dá bez problémov nosiť vo vrecku na nohaviciach.

Slúchadlá Sony WF-SP700N vo svojej kolíske

Po vzore iných slúchadiel dostanete po vybratí slúchadiel z kolísky hlásenie o približnej kapacite. Je to príjemné, nič rušivé a takto sa nám to páči. Pripojenie prebehne automaticky, rovnako ako u iných slúchadiel tohto typu. Na najlepšie použitie slúchadiel odporúčame nainštalovať aplikáciu Sony Headphones. V nej si môžete nastaviť predvolené nastavenia slúchadiel po spárovaní so smartfónom, ekvalizér, režim ANC a sledovať stav batérie ako aj aktualizovať na najnovší firmvér.

Ovládanie priamo na slúchadlách je cez malé ale dobre dostupné tlačidlá. Výrobca sa vybral cestou pridania tlačidla na každé z nich. Ich stlačením si nezatláčate slúchadlá ďalej do ucha. Na ľavom meníte ANC režim, na druhom je poradie skladieb, spustenie asistenta, alebo pozastavenie prehrávania či prijímanie hovorov. Podľa počtu stlačení tlačidla.

Spomínali sme funkciu ANC. Na výber sú tri režimy. Prvý je štandardný a eliminuje všetky bežné zvuky z okolia. Je vhodný na počúvanie hudby v lietadle, vo vlaku alebo v kancelárii. Druhý režim odhlučnenia má špeciálne nastavenie, aby prepúšťal vysoké tóny. Ideálne pri čakaní na letisku, aby ste nezmeškali žiadne hlásenia. Vhodný všade tam, kde chcete počúvať hudbu, ale zároveň počuť, ak na vás bude niekto hovoriť. Posledný režim je vhodný na behanie v prostredí, kde potrebujete počuť, čo sa okolo vás deje. Mikrofóny budú prepúšťať okolitý zvuk a zároveň budete počúvať hudbu zo slúchadiel. Párovanie slúchadiel je uľahčené technológiou NFC v kolíske. Funguje na prvýkrát a toto je spôsob, ako zjednodušiť nové pripojenie k inému zariadeniu.

Po zvukovej stránke sú veľmi dobré. Kupujete si prepracované slúchadlá po každej stránke. Odolné voči vlhkosti s kvalitným zvukovým prejavom, zároveň ale aj menšou výdržou. Nám sa páčil silný basový prejav doplnený o zreteľné stredy. Zo zvukovej stránky im nemáme čo vytknúť. Prednes je vynikajúci a rozhodne ich odporúčame.

Názov modelu / Technické parametreSony WF-SP700N
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaáno, 2 režimy
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Typ konektoraN/A
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]3
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]179
thumbs-up-icon

Výhody

  • Stabilné držanie
  • Rôzne režimy ANC
  • Vynikajúca kvalita zvuku
  • Rozmery a tvar kolísky

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • MicroUSB nabíjanie
  • Kratšia výdrž

Verdikt

Sony WF-SP700N majú najlepšiu kvalitu zvuku spomedzi testovaných slúchadiel. Zároveň ale výdrž iba 3 hodiny. Aktívne odhlučnenie je argument v prospech tohto modelu. Ak vám neprekáža slúchadlá nabíjať častejšie, sú dobrou voľbou. Chválime aj ovládanie cez malé tlačidlá na ich tele a prispôsobenie cez aplikáciu.

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 179 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.