Samsung Galaxy S8 a LG G6 sú v povedomí širokej verejnosti vnímané ako priekopníci najnovšieho trendu v konštrukcii smartfónov. Ide samozrejme o minimalizáciu rámikov.

Zdá sa, že čínsky výrobca Xiaomi má v pláne ešte ambícioznejší dizajn. O tom, ako by mal najnovší bezrámikový smartfón Xiaomi Mi Mix 2 z pera známeho dizajnéra Phillippe Starcka vyzerať, vám priblíži video.

Video zobrazuje skoro úplne bezrámikový displej, pričom len spodná hrana je vybavená tenkým rámom, v ktorom je umiestnený predný fotoaparát. Nakoľko v hornej časti smartfónu nie je žiaden rámik pre umiestnenie slúchadla, Xiaomi využíva konzolovú piezoelektrickú keramickú technológiu namiesto klasického reproduktora pre hovory a ultrzvukový snímač vzdialenosti namiesto zaužívaných senzorov.

Xiaomi predstavil Mi Mix minulý rok v októbri a pravdepodobne sa budeme môcť na novinku v podobe Mi Mix 2 tento rok tešiť približne v rovnakom čase.

Najnovšie správy hovoria, že telefón bude obsahovať 6,4-palcový QHD displej, Snapdragon 835, pamäť RAM 6 GB, ROM pamäť 128 GB, 19MPx zadný fotoaparát, 13MPx predný snímač a masívnu batériu 4500mAh spolu s Androidom 7.1.1 Nougat, možno novším. Samozrejmosťou bude nadstavba MIUI.

Už teraz sa tešíme na ďalší závan budúcnosti a sme zvedaví, kam tentokrát Xiaomi svoj ambiciózny koncept dotiahne.

Zdroj: androidcentral

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.