Posledný Xaomi tablet sa predstavil už pred viac ako rokom.

Softvér modelu Mi Pad 4 sa začal v týchto dňoch podrobnejšie skúmať a konfigurácie ROM boli použité na zistenie hardvérových špecifikácií.

Tablet bude poháňať čipová sada Snapdragon 660, ktorá by mala zabezpečiť dostatok výkonu aj pre náročnejšieho používateľa. Tieto údaje sa podarilo vyčítať z jeho build.prop. Neexistujú zatiaľ žiadne informácie o veľkosti pamäte RAM, či prítomnosti microSD karty. Podľa predpokladu by vnútorná pamäť mohla začínať na hodnote 64 GB, pričom využitie MicroSD karty vidíme skôr ako nepravdepodobné.

Obrazovka tabletu bude ponúkať jemnosť zobrazenia 320 dpi. Tento údaj nám nehovorí o veľkosti displeja a rozlíšení. Je predpoklad, že sa bude jednať o 8” zobrazovací panel s pomerom strán 4:3.

Informácie o fotoaparátoch Mi Pad 4 sú už konkrétnejšie. Na zadnej strane bude 13 Mpx OmniVision OV13855 s clonou f / 2.0. Budúci majitelia pripravovanej novinky sa budú musieť zmieriť s tým, že Mi Pad 4 nedokáže nahrávať videá v 4K rozlíšení. Na selfie snímky poslúži 5 Mpx senzor od spoločnosti Samsung s clonou f / 2.0.

Existujú ešte dva údaje, ktoré sa dali vyčítať z uniknutej ROM. Objaviť s istotou v novom tablete od Xiaomi by sa mala 6000 mAh batéria, ale chýbať by malo NFC. Tieto údaje z nového tabletu čakajú ešte na preverenie certifikačným úradom TENAA, čo sa zatiaľ neudialo, tak pravdepodobne nový tablet Xiaomi je iba v štádiu príprav. 

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Xiaomi onedlho predstaví tenký tablet Mi Pad 3 s Windows 10

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.