O novej sérii tabletov sme prvýkrát počuli už pomerne dávno.

Vieme aj, že minimálne jeden model tejto série bude mať svojej výbave výkonný hardvér, ktorým by mal konkurovať tabletom série Galaxy Tab S7 alebo iPadu Pro. Všetky doterajšie správy aj naznačujú, že Xiaomi Mi Pad 5 bude obsahovať čipset Snapdragon 870 a nie vlajkový model Snapdragon 888.

Hlavným dôvodom použitia tejto čipovej sady je to, že má nižšiu cenu, ale dedí takmer všetky kľúčové parametre vlajkového modelu. Za zmienku stojí, že Xiaomi uvedie hneď tri modely. Základný model sa bude radiť medzi tablety strednej triedy; variant Pro by mal byť “vlajkovou loďou”; a údajný variant Lite so Snapdragon 768G sa zaradí medzi tablety nižšej kategórie.

Najnovšie správy pritom prezrádzajú, že Xiaomi Mi Pad 5 získal certifikáciu FCC. Tento tablet sa teda okrem čínskeho trhu začne predávať aj v USA (ostatné trhy sú taktiež očakávané). Podľa záznamu certifikačného úradu bude údajný Xiaomi Mi Pad 5 vybavený s čipsetom Snapdragon 860, 12 Mpx hlavným fotoaparátom, 22,5 W nabíjaním a MIUI 12.5.

Ďalšie technické parametre

Zdá sa, že tablet Xiaomi Mi Pad 5 so Snapdragonom 860 má rovnaký displej ako už uniknutý model s čipsetom Snapdragon 870 (Pro model). Oba modely teda budú mať 10,95-palcový 2K displej s obnovovacou frekvenciou 120Hz.

LCD panel by mal prísť s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov a okrem vysokej obnovovacej frekvencie by sa mala dotyková vzorkovacia frekvencia pohybovať na úrovni 240 Hz. Čo je však zaujímavejšie, displej príde s detekciou 4096 úrovní prítlaku a podporou aktívneho pera In-Cell. Parametre displeja sú z veľkej časti porovnateľné s iPadom Pro.

Zdroj uvádza, že cena tabletu Mi Pad 5 sa bude v prepočte pohybovať na úrovni 260 eur. Vzhľadom na ponúkanú výbavu a cenu ide o ideálny tablet pre študentov.

Séria Mi Pad 5 má byť predstavená v auguste tohto roku.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi neustále rastie: Je svetovou dvojkou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.