Myšlienka bude v konečnom dôsledku lepšia, poskytne informáciu o maximálnej rýchlosti nabíjania.

Situácia okolo rozhrania Xiaomi je trochu zložitejšia. Na výber je niekoľko verzií. Potiaľto by to ešte nebolo nič výnimočné. Do tých „niekoľkých“ verzií počítame aj operátorské a regionálne modifikácie. Hlavná je ale tzv. čínska a globálna. Tú druhú máte aj vy, ak ste si smartfón od Xiaomi (Redmi či Poco) nekupovali mimo Európy a iných pridružených krajín pre distribúciu globálnej aktualizácie rozhrania.

telegramovej skupine sa objavil príspevok o tom, že nové rozhranie prinesie zmenu animácie nabíjania. Detail, no povedzme, že Xiaomi si na týchto detailoch veľmi zakladá. Vo svojej podstate sa dá považovať za inovátora rozhrania od Googlu a zároveň prináša prepracované špeciality. To ale aj Samsung, aby sme neukrátili o pozornosť ďalších výrobcov. Na opačnom konci je Nokia, ktorá stále razí cestu čistého Androidu.

Animácia je síce fajn, no nijak vám nepomôže a dokonca jej zobrazovanie sa dá v nastavenia MIUI vypnúť. Je tu ale jeden užitočný aspekt spomenutý hneď v úvode. Po novom by ste sa mali dozvedieť, či nabíjate smartfón maximálnou možno rýchlosťou. Toto bude užitočné pri použití inej než vami bežne používanej alebo pribalenej nabíjačky. Nová bude informácia o maximálnom dosiahnutom výkone. To tu chýba a zatiaľ túto informáciu nemáte ani pri iných telefónoch. Dozviete sa síce či nabíjate rýchlo alebo ešte rýchlejšie, no nie či je to maximálna hodnota. Možno k podobnému kroku pristúpia aj ostatní výrobcovia smartfónov.

Zdroj: Telegram

Zdroj: Telegram Xiaomi & MIUI News

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.