Podobne aj ako u Apple, spoločnosť Xiaomi nedovolí inštaláciu novších aktualizácií na staršie zariadenia, kde nie je dostatočne výkonný hardvér.

Nový MIUI 9 primárne cieli na novšie zariadenia ako je Mi MIX 2, Mi 5, Mi 6, Redmi 4 a niekoľko ďalších. Zároveň je však poslednou veľkou aktualizáciou pre smartfóny uvoľnené na trh v roku 2012. Spoločnosť tak potvrdia presné názvy zariadení, ktoré už nebude podporovať. Jedná sa o Mi Note, Mi 2 a 2S, 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2 a Redmi 2 Prime.

Najnovšia verzia nadstavby na operačný systém Android, MIUI 9, prináša mnoho noviniek ale hlavne vylepšuje už tradične výkon. MIUI 9 je založená na Androide 7 Nougat. Najnovšia aktualizácia obsahuje aj inteligentného asistenta, ku ktorému sa pristupuje potiahnutím zdola na hor na hlavnej obrazovke. Obsahuje tiež režim rozdelenia obrazoviek a nové animované ikonky. Aplikácia zameraná na fotky dostáva inteligentné funkcie na ich úpravu, no vylepšuje sa tiež akcelerácia CPU a rýchlosť Wi-Fi. Skvelou novinkou je tiež nový súborový systém a lepšie riadenie aktivít na pozadí.

Zdroj: GizmochinaGizmochina

Značky: