O novom skladateľnom Xiaomi MIX Fold 4 sa rozpráva čoraz viac.

Skladateľné smartfóny sú akýmsi trendom na trhu. Výrobcovia sa na ne sústreďujú čoraz viac a venujú im veľkú pozornosť, aby postupne vychytali všetky ich chyby. Ešte pred pár rokmi bola totiž ich konštrukcia nie príliš pevná, displeje mali svoje chyby, a to nehovoríme ani o hrúbke, ktorú tieto modely mali v zloženom stave. Postupne sa však vypracovávajú na vrchol segmentu a môžu sa porovnávať aj s vlajkovými loďami spoločností.

Jedným z takýchto prepracovaných telefónov má byť aj model Xiaomi MIX Fold 4, ktorého základom bude pevná konštrukcia doladená do detailu. Zároveň však unikajú informácie o výbave tohto modelu, ktorý by sa neskôr mohol objaviť aj na globálnom trhu. Viaceré úniky totiž poukazovali na to, že pôjde o prvý globálne dostupný skladateľný smartfón od Xiaomi.

Xiaomi MIX Fold 4 s novou konštrukciou aj satelitnou komunikáciou

Podľa najnovších informácií Xiaomi tento rok poriadne zapracovalo na konštrukcii svojho skladateľného modelu typu Fold, ktorý má byť ešte pevnejší v porovnaní s minuloročnou generáciou. Ohybné miesta majú vydržať viac zložení a aj napriek tomu, že MIX Fold 3 bol neskutočne tenký telefón, tento rok by sa tieto rozmery mali ešte vylepšiť.

Xiaomi MIX Fold 4 má prísť na trh s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, teda aktuálne najvýkonnejším čipsetom od Qualcommu. Najvyššia pamäťová konfigurácia telefónu bude pravdepodobne pozostávať zo 16 GB RAM a 1 TB interného úložiska. Informácie o ďalších pamäťových konfiguráciách však zatiaľ ešte nie sú dostupné. Zaujímavé však je, že Xiaomi má zapracovať aj na obojsmernej satelitnej komunikácii, ktorá je aktuálne trendom medzi vlajkovými loďami.

Xiaomi Mix Fold 3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mix Fold 3

Batéria modelu Xiaomi MIX Fold 4 získa kapacitu približne 5000 mAh, táto hodnota zatiaľ nie je bližšie určená. Fanúšikov a záujemcov o telefón ale poteší aj nabíjanie, ktoré bude na úrovni približne 100 W. Bezdrôtové nabíjanie modelu samozrejme taktiež chýbať nebude. Fotoaparát telefónu bude pozostávať z niekoľkých snímačov, hlavný bude mať 50 Mpx. Informácie o spolupráci s Leicou v prípade tohto telefónu zatiaľ nie sú dostupné.

V neposlednom rade však z úniku vychádza, že pôjde o vodoodolný telefón, Xiaomi si teda bude zakladať aj na nejakej certifikácii pre odolnosť zariadenia. Dátum predstavenia modelu Xiaomi MIX Fold 4 zatiaľ nie je známy. Globálna dostupnosť je však čoraz viac rozoberanou témou, keďže práve tento model by sa konečne mohol dostať plne aj na európske trhy.

Zdroj: androidauthority.com, Weibo (Digital Chat Station)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.