Čínska spoločnosť odviedla v oblasti fotoaparátov veľký kus práce.

Xiaomi pred týždňom predstavilo model Mi CC9 Pro, ktorý sa v teste fotoaparátov portálu DxOMark zaradil hneď na prvé miesto, ktoré zdieľa s Huawei Mate 30 Pro s celkovým skóre 121 bodov. Najnovšie to vyzerá tak, že tento úspech môže byť ešte vylepšený.

Podľa spoľahlivého zdroja Digital Chat Station, Xiaomi pripravuje zariadenie, ktoré je zamerané na mobilnú fotografiu a jeho výkon a funkcie prevyšujú aj nedávno predstavený Mi CC9 Pro. Zdroj síce nezverejnil žiadne ďalšie informácie o výbave alebo parametroch fotoaparátov, no jedno je isté, že viac by sme sa mohli dozvedieť ešte tento mesiac počas blížiacej sa akcii spoločnosti Xiaomi s názvom AIoT. 

Na základe príspevku na sociálnej sieti Weibo je možné sa domnievať, že Xiaomi a Samsung môžu opäť spolupracovať na vývoji nového fotoaparátu pre svoje vlajkové lode. Je možné, že tieto fotoaparáty by sa mohli objaviť už v pripravovanom Redmi K30. Nie je to však jediné zariadenie, ktoré Xiaomi plánuje predstaviť ešte pred koncom roka 2019. V konečnom dôsledku to môže pre Xiaomi znamenať veľmi úspešné ukončenie roka.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi CC9 Pro so 108 Mpx fotoaparátom predstavený: Päť kvalitných fotoaparátov mieri poriadne vysoko

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.