Kto dá viac?

Výrobcovia smartfónov si v konkurenčnom boji nič nedarujú. Každá značka potrebuje vynaložiť na inováciu a zlepšenie svojich ponúk veľké úsilie na to, aby zostala “v obehu”. Aj z tohto dôvodu sa niektorí ľudia zaoberajú odhaľovaním noviniek, ktoré sú iba na začiatku svojej cesty, pričom veľa z nich je doslova iba na nákresoch.

Najnovšie sa patenty čínskeho technologického giganta Xiaomi dostali na verejnosť vyobrazením troch nových dizajnov pop-up fotoaparátov. Patenty boli nájdené v Čínskej národnej správe majetku (CNIPA) a boli použité na selfie kameru neznámeho smartfónu. Dá sa predpokladať, že patent sa týka nového mechanizmu vyskakovacej kamery, pretože obsahuje zostavu fotoaparátov, ktoré sa nachádzajú v prednej a aj zadnej časti. Pokým sa v prednej časti nachádzajú iba dva fotoaparáty, tak v zadnej časti ich môžeme vidieť až päť.

zdroj: ShotBytes

Patenty predovšetkým odhaľujú jedinečný dizajn vyskakovacej kamery, kde sú zadné aj predné fotoaparáty umiestnené v rovnakom mechanizme na oboch stranách. Toto riešenie sme v súčasnosti zatiaľ nevideli, pretože tieto senzory doteraz nebolo možné dostať do tak malého priestoru.

Aj keď toto riešenie je takmer malý technický zázrak a ostatné značky by sa mohli čoskoro túto technológiu taktiež použiť, zatiaľ nie je jasné do akej miery bude tento pohyblivý a predovšetkým zložitý mechanizmus prospešný pre budúce smartfóny. Veľa výrobcov sa chce pohyblivým častiam v smartfónoch skôr vyhýbať.

Zdroj: ShotBytes, GizmoChina

Prečítajte si aj:

Trio Samsung Galaxy S20 odhaľuje špecifikácie fotoaparátov: Model Ultra bude hrať vlastnú ligu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.