108 Mpx fotoaparát však dostane iba jeden model.

O fotoaparátoch modelového radu Galaxy S20 sme mohli počuť pomerne veľa informácií, no dochádzalo k nejasnostiam v tom, aké fotoaparáty sa objavia v jednotlivých modeloch. Všetko teraz objasňujú až tri zdroje, ktoré patria medzi veľmi spoľahlivé.

IceUniverse zverejnil na Twitteri správu, že Samsung Galaxy S20 dostane fotoaparát s tromi fotoaparátmi s 12 Mpx hlavným senzorom a dvojicou sekundárnych senzorov s rozlíšením 64 a 12 Mpx. Model Galaxy S20+ má však obsahovať až štyri fotoaparáty, ktoré sú zhodné s výbavou modelu S20, no doplnené o ToF senzor.

Samsung Galaxy S20 Ultra má však dostať nový hlavný senzor s rozlíšením 108 Mpx, ktorý bude doplnený sekundárnymi snímačmi s rozlíšením 48 a 12 Mpx, vrátane ToF senzoru. Takže aj tento telefón dostane štyri fotoaparáty, pričom prídu s vyšším rozlíšením.

Zatiaľ však nevieme, pre ktorý typ objektívu bude priradený konkrétny senzor. IceUniverse už ďalej neinformuje o podrobnostiach fotoaparátov, ale portál XDA má viac informácií o Samsung Galaxy S20+, ktorý je stredným zariadením tria. Vďaka screenshotom, ktoré boli zdieľané anonymným zdrojom môžeme vidieť, že telefón obsahuje štyri fotoaparáty na zadnej strane a jeden na prednej. Tieto zadné fotoaparáty obsahujú 12 Mpx 1,8μm senzor Sony IMX 555, ktorý čaká na svoje oficiálne vydanie, takže sa líši od 12 Mpx senzorov na Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S20+ ponúkne okrem 12 Mpx hlavného senzoru aj sekundárny s rozlíšením 64 Mpx, pričom by telefón mal ponúknuť aj 3× optické priblíženie, vrátane 30× digitálneho priblíženia. Galaxy S20+ by mal priniesť selfie fotoaparát s rovnakým 10 Mpx rozlíšením, ktoré sme mohli vidieť už pri Samsung Galaxy Note10. Zadná kamera by mala dokázať zaznamenávať video do kvality až 8K pri 30 fps, alebo 4K pri 60 fps. Spomína sa aj niekoľko režimov fotoaparátu, z ktorých sme niektoré už videli.

K dispozícii bude aj funkcia s názvom Smart Angle Selfie, ktorá sa pri fotografovaní dvoch a viac ľudí prepne do širokouhlého režimu. Pribudne aj zaujímavý režim režim Single Take Photo, ktorý umožní pracovať s objektom, zatiaľ čo S20 automaticky sníma fotografie alebo videá. Režim Pro Video“ umožňuje manuálne vylepšenie a ďalšie nastavenia pri nahrávaní videa. Jedným z režimov je aj Director’s View”, ktorý umožní uzamknúť zaostrenie na objekt – toto zaostrenie bude aktívne aj počas prepínania medzi jednotlivými fotoaparátmi v telefóne.

Ďalší zdroj (Ishan Agarwal) prichádza taktiež so svojou várkou horúcich informácií. Potvrdzuje, že fotoaparát Samsung Galaxy S20 bude obsahovať 12 Mpx hlavný fotoaparát a 10 Mpx selfie fotoaparát. Ďalej uvádza, že novinka by mala prísť so 6,2-palcovým Dynamic Amoled displejom a 4 000 mAh batériou. Samsung Galaxy S20+ tiež dostane do svojej výbavy 12 Mpx hlavný fotoaparát a 10 Mpx selfie fotoaparát, ale aj väčší 6,7-palcový Dynamic Amoled displej. Nakoniec najvybavenejší Samsung Galaxy S20 Ultra zrejme dostane skutočne hlavný fotoaparát s rozlíšením až 108 Mpx, vrátane 100× hybridného priblíženia.

Keďže všetky tri telefóny budú pravdepodobne používať čipovú sadu Snapdragon 865 alebo Exynos 990 v kombinácii s 12 GB pamäťou RAM ako štandard, zdá sa, že hlavný rozdiel medzi týmito modelmi bude práve výbava fotoaparátov. Z tohto pohľadu by mohol mať model Galaxy S20 Ultra podstatnú výhodu pred ostatnými modelmi radu Galaxy S20.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Koniec denne vybitým smartfónom? Li-S akumulátory predĺžia dobu používania až na 5 dní

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.