Xiaomi v nedeľu predstavilo svoje prvé zariadenie, ktoré bude využívať 5G siete.

Model Mi MIX 3 netreba nijako špeciálne predstavovať. Počas prebiehajúceho veľtrhu v Barcelone, bola predstavená vylepšená verzia tohto zariadenia, doplnená o označenie 5G. Počas predstavenia sme sa aj dozvedeli, že toto výkonné zariadenie sa dostane do predaja v máji a všetko bude pekne zabalené do prijateľnej Xiaomi ceny.

Oproti klasickému modelu Mi MIX 3, bude mať 5G novinka vo svojom vnútri výkonnejší čipset – Snapdragon 855 s 5G modemom Snapdragon X50. Spoločnosť Xiaomi sa už počas roka 2016 zamerala na vývoj 5G riešenia a so svojim tímom začala výskum 5G noriem. Následne vytvorila strategické partnerstvá aj s poskytovateľmi 5G služieb.

Po predstavení Mi MIX 3 5G sa Xiaomi stáva jedným z prvých výrobcov smartfónov, ktorý vyrobil 5G telefón pre komerčné využitie.

Na podporu aplikácií, ktoré vyžadujú vysoký výkon zariadenia počas dlhšieho obdobia používania, ako je napríklad hranie náročných hier alebo živé vysielanie, Xiaomi pre Mi MIX 3 5G vyvinulo pokročilý hybridný chladiaci systém. Materiál chladiaceho systému rýchlo zachytáva teplo generované zariadením v náročných podmienkach a znižuje nárast teploty. Následne pasívne tepelné trubice pozostávajúce zo šiestich vrstiev grafitu, rozptýlia teplo 3× rýchlejšie, ako doposiaľ vyvinutá technológia.

Kamera Mi MIX 3 5G bude využívať rovnakú 12 Mpx duálnu AI kameru, aká je použitá aj v prípade Mi MIX 3. Zariadenie Mi MIX 3 5G v prípade selfie fotoaparátu využíva duálnu zostavu 24 Mpx + 2 Mpx. V prípade 5G modelu nenastali žiadne konštrukčné zmeny a je rovnako využívaná vysúvacia magnetická konštrukcia, ktorá po otvorení odhalí ukryté predné fotoaparáty, ovláda hovory a aplikáciu fotoaparátu.

Vďaka konštrukcii sú dosiahnuté veľmi tenké rámiky okolo displeja, ako aj vysoký pomer obrazovky k telu zariadenia. Pokiaľ sa pozrieme bližšie na displej, tak ten dosahuje 6.39-palca a rozlíšenie FullHD+ (2340 × 1080 pixelov). Displej pre Xiaomi dodáva Samsung, takže aj Mi MIX 3 5G využíva Super Amoled panel s pomerom strán 19.5: 9.

Cena a Dostupnosť

Xiaomi verí, že prechod na 5G technológiu bude podstatne rýchlejší, ako tomu bolo pri prechode na 4G. Je to hlavne spôsobené širokou používateľskou základňou a technicky zdatnejšími používateľmi.

Mi MiX 3 5G bude k dispozícii v máji, s východiskovou cenou 599 eur vo farebnom prevedení Onyx Black a Sapphire Blue.

Zdroj: t3.com

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Mix 3 oficiálne: Čínsky drak mieri na úplný vrchol. Zasadne na trón pre kráľa smartfónov?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.