Spoločnosť predstavila očakávaný top model jesene.

Smartfón Xiaomi Mi Mix 3 sa už dlhšie ukazoval v rôznych únikoch a vlajková loď čínskeho výrobcu sa konečne dočkala oficiálneho predstavenia. Svojou konštrukciou zaujme na prvý pohľad. Posuvný magnetický mechanizmus totiž ukrýva až štyri fotoaparáty.

Xiaomi Mi Mix 3 dostal veľký, 6,4-palcový FullHD+ AMOLED displej, ktorý zaberá značnú časť prednej strany zariadenia a dosahuje pomer k telu na úrovni  93,4 %. Celá zadná časť je uchytená na magnetickom posuvnom mechanizme a duo selfie kamier dostalo rozlíšenie 24 + 2 Mpx. Hlavným senzorom je IMX 576 od Sony, ktorý by mal dosahovať vynikajúce výsledky aj za horších svetelných podmienok.

Hlavná duálna kamera je umiestnená na zadnej strane sliera a ponúka rozlíšenie 12 Mpx + 12 Mpx, pričom primárnym snímačom je Sony IMX 363 s veľkosťou pixelov 1,4 μm a svetelnosťou f/1.8, zatiaľ čo sekundárny fotoaparát dostal optický zoom a clonu f/2.4 s veľkosť pixelov 1,0 μm.

Model Mix Mi 3 prináša aj nový nočný režim, ktorý umožní vytvárať snímky s dlhou expozíciou, podobne ako to predstavil Huawei začiatkom tohto roka. Spoločnosť Xiaomi dokonca predstavila porovnávacie zábery z Mi Mix 3 a P20 Pro, čo naznačuje, že smartfón od Xiaomi sa približuje TOP modelu od Huawei. O kvalite fotografií veľa napovie aj DxOMark skóre na úrovni 108 bodov, pričom celkové skóre je pekných 103 bodov.

Fotoaparáty dostávajú aj povinné funkcie rozpoznávania scén za pomoci AI. Lei Jun, generálny riaditeľ spoločnosti, tiež predstavil aj superspomalené videá s 960 fps. Takto vytvorené klipy dostávajú vďaka umelej inteligencii aj automatický hudobný podklad.

Vo vnútri Mi Mix 3 sa neudiali žiadne nečakané zmeny, a tak sme sa dočkali Snapdragonu 845, spolu s 6 GB, 8 GB alebo až 10 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko dostalo štedrých 128 GB alebo 256 GB. Horšou správou je, že pamäť si nerozšírite MicroSD kartou, ako aj nepripojíte slúchadlá s 3,5 mm audio jackom.

Na druhej strane zariadenie podporuje rýchle nabíjanie cez USB-C port, pričom novinku od Xiaomi nabijete aj bezdrôtovo (10 W). Mi Mix 3 bude tiež s podporou 5G. V tomto prípade je potrebné počkať až do prvého kvartálu 2019. Spoločnosť potvrdila dostupnosť tejto verzie aj pre Európu.

Xiaomi Mi Mix 3 má predinštalovanú nadstavbu MIUI 10 a na ľavej strane zariadenia je samostatné tlačidlo pre asistenta Xiao s podporou AI. Hovorí len po čínsky, takže pre náš región bude táto funkcia nepoužiteľná. Dúfame, že sa tlačidlo bude dať preprogramovať na vyvolanie aj iných aplikácií alebo funkcií.

Telefón sa predstavil v troch farbách – Jade Green, Sapphire Blue a Onyx Black. Cena za variantu 6/128 GB je 3 299 CNY ( cca 474 ​​dolárov / 420 eur), 8/128 GB je 3 599 CNY (515 dolárov / 450 eur), zatiaľ čo 8/256 GB je 3 999 CNY (575 dolárov / 505 eur). Všetky verzie budú dodávané s 10W bezdrôtovou nabíjačkou, obsiahnutou priamo v balení, kde bude priložený aj ochranný kryt.

Varianta s masívnou 10 GB pamäťou RAM má tajomné pomenovanie Forbidden City (Zakázané mesto) a bude dostupná v špeciálnej modrej farbe. Na zadnej strane zariadenia bude pozlátená čínska mýtická bytosť. Cena bola stanovená na 4,999 CNY (720 dolárov / 630 eur).

Xiaomi Mi Mix 3 sa už aktuálne dá predobjednať, pričom voľný predaj začne za týždeň – od 1. novembra. Verzia s 10 GB pamäte RAM – Forbidden City edícia, bude k dispozícii až koncom novembra.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Xiaomi BlackShark Helo oficiálne: Dravec s 10 GB RAM a HDR AMOLED displejom predstavený

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.