Xiaomi v rámci konferencie MWC 2024 predstavilo aj nový tablet vo svojom portfóliu, Xiaomi Pad 6S Pro.

Predstavovanie nových produktov na konferencii MWC 2024 sa netýkalo len smartfónov a nových hodiniek. Jednou z noviniek, ktorá bude dostupná aj na slovenskom trhu, je tablet Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″. Tento tablet prichádza s väčšou uhlopriečkou displeja ako predchádzajúce generácie, z čoho môžete profitovať v rámci produktivity v práci, škole alebo hoci pri voľnočasových aktivitách. Novinka má však oveľa viac predností, ktoré si teraz predstavíme v našom článku.

Jednou z hlavných možností, ktoré Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″ ponúka, je možnosť kooperácie tabletu s viacerými zariadeniami. To mu umožňuje operačný systém Xiaomi HyperOS, ktorý už viacerí používatelia produktov od Xiaomi poznajú zo smartfónov.

Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″ ponúka prémiovú výbavu

Ako sme už vyššie uviedli, veľkosť uhlopriečky displeja je niečo, čo robí tento tablet výnimočným. Ide o 3K displej s maximálnou hodnotou obnovovacej frekvencie vo výške 144 Hz a tiež podporou Dolby Vision. Rovnako ako aj modely zo série Xiaomi 14, tento tablet prichádza s certifikáciou pre ochranu zraku pred modrým svetlom a o ochranu sa v tomto prípade stará Corning Gorilla Glass 5.

Xiaomi Pad 6S ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Pad 6S Pro

Výkon tabletu zabezpečuje čipset Snapdragon 8 Gen 2 a tablet rovnako disponuje aj veľkou 10000 mAh batériou. Nabíjanie je v jeho prípade na úrovni 120 W, nepotrvá vám teda dlho, kým Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″ nabijete. Systém HyperOS zabezpečí, že ho budete môcť využiť naplno aj v prípade prepojenia tabletu s inými zariadeniami. V tablete nájdete rovnako aj šesť reproduktorov a štyri mikrofóny, pričom Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″ disponuje aj podporou Dolby Atmos.

Xiaomi Pad 6S ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Pad 6S Pro

Fotoaparát tabletu má 50 Mpx a podporuje aj nahrávanie 4K videa pri 60 fps. Selfie snímač tabletu má 32 Mpx. Xiaomi Pad 6S Pro 12,4″ disponuje konektorom USB-C 3.2 Gen 1 a v prípade konektivity aj Bluetooth 5.3 a Wi-Fi 7.

S tabletom sa spája aj špeciálne príslušenstvo, ktoré môžete využiť pre ešte lepší zážitok a zlepšenie produktivity. Ide o stylus Xiaomi Focus Pen a tiež klávesnicu Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.