Program Android One, ktorý bol spustený v roku 2014 čakal na svoje plošné využívanie až do roku 2017.

V minulom roku sme tak mohli vidieť zariadenia s Android One napríklad od výrobcov Motorola, Xiaomi a HTC. Neskôr sa pripojila aj Nokia.

Android One je využívaný hlavne kvôli čistému prostrediu, bezpečnosti a rýchlym aktualizáciám, ktoré sú pod prísnym dohľadom spoločnosti Google. Očakáva sa, že aj nedávno predstavený model od Xiaomi, Mi 6X s MIUI, bude celosvetovo zavedený do predaja so systémom Android One.

To spoločnosť Xiaomi nepotvrdila, ale pokiaľ sa oprieme o minuloročný fakt, že model 5X predpovedal Mi A1, tak po predstavení 6X sa očakáva model Mi A2.

Tieto dohady sa zakladajú na informáciách od členov XDA-Developers, ktorí skúmaním firmvéru odhalili možnú účasť týchto zariadení na programe Android One. Jeden firmvér odhaľuje zariadenie Jasmine, ktoré obsahuje procesor Snapdragom 660, čo by mohlo smerovať k Mi A2. Zariadenie Daisy odhaľuje prítomnosť Snapdragon 625.

Z toho nám vyplýva, že druhým zariadením, okrem Mi A2, by mohol mať v sebe nainštalovaný Android One aj model Redmi 5 Plus, ktorý by mal byť zástupca cenovo dostupnej triedy.

zdroj: pocketnow

Prečítajte si aj:

Garmin vívomove HR: Športové hodinky s klasickým dizajnom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.