Redmi 13C bude ďalším lacným telefónom z dielne Xiaomi.

Lacné smartfóny sú na trhu stále veľmi vyžadovanou kategóriou. Nie každý potrebuje najnovšie technológie v podobe špičkového fotoaparátu alebo rýchle nabíjanie, niekomu totiž stačí základná výbava za nízku cenu. A práve v tejto kategórii je jedným z najznámejších výrobcov aj čínske Xiaomi, ktoré už teraz pripravuje ďalší lacný telefón.

Informácie o pripravovanom smartfóne zdieľal portál mysmartprice.com. Novinka sa bude nazývať Redmi 13C a očakáva sa, že svojou cenou zaujme nejedného fanúšika lacných telefónov. Podľa všetkého totiž získa cenu na úrovni okolo 100 eur.

Redmi 13C od Xiaomi je už v príprave

Predchodcom pripravovanej lacnej novinky bol model Redmi 12C. Ten prišiel na čínsky trh ešte v decembri minulého roka, čo znamená, že už je ten správny čas na predstavenie ďalšej generácie telefónu. Novinka s označením Redmi 13C sa dokonca objavila aj na fotografiách, kde potvrdila základné prvky výbavy.

V prvom rade je dobré spomenúť, že Redmi 13C nebude dizajnom nijako vystupovať z davu. Displej bude disponovať širšími rámčekami, čo je typické pre lacnejšie telefóny. Selfie fotoaparát sa zasa umiestni do výrezu v tvare kvapky, nie do priestrelu, ako to býva pri drahších telefónoch.

Redmi 13CZdroj: mysmartprice.com
Redmi 13C

Snímka smartfónu rovnako potvrdila informácie o fotoaparáte telefónu, pričom hlavný snímač by mal mať 50 Mpx. Spolu by mal Redmi 13C ponúknuť celkovo tri snímače fotoaparátu.

Poznáme aj ďalšie špecifikácie

Snímky smartfónu vedia odhaliť skutočne veľa. Model Redmi 13C podľa všetkého ponúkne aj nabíjací port typu USB-C a aj 3,5 mm jack. Smartfón by mal byť dostupný v troch farbách, ktorými má byť zelená, čierna a modrá. Ďalšie špecifikácie telefónu rovnako aj s dátumom predstavenia zatiaľ nie sú známe. Očakáva sa však, že Xiaomi prinesie podrobné informácie už v blízkej dobe.

Zdroj: mysmartprice.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.