Rok 2019 môžeme v oblasti smartfónov označiť za plný inovácií.

Mohlo by sa zdať, že niektorí výrobcovia sa mierne hľadali, no iní prichádzali s jasnou víziou. Boli sme aj svedkami spustenia 5G sietí a rovnako sme sa dočkali aj prvých skladateľných smartfónov. Pred pár mesiacmi sa dokonca spoznali smartfón od Xiaomi, ktorý prišiel s revolučným displejom. Ten pokrýva takmer celé zariadenie, čo vyzerá nielen efektívne, ale aj poskytuje nové možnosti ovládania a používania.

Mi MIX Alpha je zariadenie s odvážnym dizajnom a rekordným displejom, pričom najnovšie sa môžeme pozrieť na ďalší smartfón od Xiaomi, ktorý nesie podobný dizajnový rukopis. Pri pohľade na patenty si však môžeme všimnúť niekoľko odlišností, no na rozdiel od Mi MIX Alpha sa toto zariadenie musí ešte len vyrobiť.

Mi MIX Alpha je prvým zariadením s tzv. surround displejom, ktorý pokrýva takmer celé telo smartfónu. Je preto možné, že zariadenie z patentu by mohlo pokračovať v rovnakej filozofii, ale mohlo by byť pripravené na masovú výrobu, čo pôvodný MIX Alpha nebol a do predaja sa dostalo iba zopár kusov.

Pri pohľade na dizajnérske patenty môžeme vidieť, že nástupca sa od modelu Mi MIX Alpha vizuálne líši. Pri pripravovanej novinke sa očakáva, že aj materiály by mali byť kvalitnejšie a vhodnejšie na masovú produkciu. Zároveň sa očakávajú vylepšenia, ktoré zariadenie pozdvihnú v oblasti kvality použitých materiálov a predovšetkým displeja.

Zdroj: PhoneCnmo, GizmoChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi MIX Alpha predstavený: Smartfón s rekordným displejom takmer po celom obvode (Galéria)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.