Zariadenie nesie označenie CAS.

Podľa nových správ z portálu Xiaomishka, spoločnosť Xiaomi pripravuje zariadenie, ktoré dostane do výbavy nový fotoaparát so 108 Mpx rozlíšením. Veľký lákadlom tohto fotoaparátu je fakt, že bude schopný až 120-násobného priblíženia. Model nesie označenie CAS a očakáva sa, že bude “prvou lastovičkou” radu Mi CC10.

Xiaomi Mi 10 Explorer

Xiaomi Mi 10 Explorer, Zdroj: GizChina

Xiaomi vraj pracuje na novom telefóne už od začiatku roka. Fotoaparát by mal fungovať na princípe periskopu, ktorý by umožňoval lepšie rozmiestnenie šošoviek v širšom usporiadaní a pomocou 108 Mpx senzora bude fotoaparát dosahovať až 12-násobné optické priblíženie.

Na základe podobného postupu v prípade spoločnosti Samsung so 100-násobným priblížením môžeme predpokladať, že Xiaomi s príchodom nového smartfónu nastaví fotoaparát až na 120-násobné (digitálne) priblíženie.

Xiaomi Mi 10 Youth Edition

Periskop fotoaparátu Xiaomi Mi 10 Youth Edition, Zdroj: GSMArena

Informácie z prostredia spoločnosti naznačujú, že pri novom smartfóne nebude použitý senzor Samsung HMX, ktorý Xiaomi už použilo vo svojich iných 108 Mpx fotoaparátoch, ale celkom nový obrazový snímač CMOS, ktorý nesie kódové označenie HM2.

Očakáva sa, že model z radu Mi CC10 bude vybavený čipsetom Snapdragon 775G s podporou 5G a NFC. Telefón môže byť predstavený niekedy v júli.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Realme 6: Rýchle nabíjanie v cene do 300 EUR (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.